Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Нова тенденція: чому керамічні столи стають популярними у сучасних інтер'єрах

Кераміка – з цим матеріалом найчастіше асоціюється плитка, яку використовують для оздоблення стін та підлоги, але прогрес не стоїть на місці

Колаж: Pro Гроші

Керамічний кухонний стіл має безліч переваг

Колаж: Pro Гроші

Обідній стіл можна знайти практично в кожній оселі. За ним відбуваються сімейні трапези, важливі розмови, зустрічі гостей. Це місце особливого затишку та домашнього спокою. Вибираючи стіл на кухню, ми завжди звертаємо увагу на форму, розмір та колір, але є ще один аспект, який точно вартий вашої уваги – матеріали виготовлення стільниці. Саме від них залежить візуальний вигляд, міцність та тривалість використання кухонного столу. Отож, ми розглянемо столи з керамічними стільницями й з’ясуємо, чому вони набувають все більшої популярності серед користувачів.


Види керамічних стільниць

З керамікою найчастіше асоціюється плитка, яку використовують для оздоблення стін та підлоги. Але прогрес не стоїть на місці й сьогодні цей матеріал застосовують в меблевому виробництві. Керамічні стільниці виготовляються із різних видів сировини й кожна має певні особливості. Розглянемо детальніше:

  • Склокераміка. Це найпоширеніший тип керамічної стільниці. Вона виготовляється з кварцового піску, глини та інших мінералів, які піддаються високій температурі. Матеріал має надійну міцність, стійкість до подряпин, ударів, високих температур та хімічних речовин.
  • Керамограніт. Дуже міцний і стійкий до зношування матеріал. Він не пористий, тому не вбирає забруднення і не пропускає вологу всередину. Стільниці із керамограніту вважаються ідеальними для використання на кухні.
  • Порцеляна. Це різновид тонкої кераміки, яка виготовляється із білої глини й кварцового піску під дією високих температур. Матеріал має вишуканий вигляд, хороші електроізоляційні властивості й чудову міцність.

Які переваги має керамічний кухонний стіл?

  1. Керамічні стільниці не бояться подряпин, ударів, високих температур та хімічних речовин. Вони можуть прослужити багато років, не втрачаючи свого зовнішнього вигляду та експлуатаційних характеристик. Тобто, купуючи керамічний стіл, ви робите інвестицію на багато років.
  2. Вони не вбирають вологу, бруд і жир. Для догляду достатньо протерти стіл губкою і повернути йому первинний вигляд.
  3. На кухонний керамічний стіл можна ставити гарячі сковорідки й каструлі без спеціальних підставок – жодних слідів не залишиться.
  4. Кераміка не виділяє токсичних речовин. Екологічне покриття не має жодних сторонніх запахів.
  5. Окрім відмінних експлуатаційних характеристик, обідній керамічний стіл виглядає показно і дорого.

Особливості догляду за стільницями

Вам потрібно запамʼятати певні правили:

  • Для чищення керамічної стільниці досить протерти її вологою ганчіркою з м'яким миючим засобом.
  • Не рекомендується використовувати абразивні хімічні очищувачі, а також жорсткі губки, адже вони можуть пошкодити поверхню столу.
  • Для видалення плям від їжі та напоїв найкраще підійдуть спеціальні засоби для чистки керамічних поверхонь.

Керамічні столи – це чудовий вибір для тих, хто шукає практичний, довговічний та красивий предмет меблів. Їх можна використовувати як на кухні, так і в їдальні. Завдяки своїм численним перевагам керамічні столи стануть справжньою окрасою вашого будинку.

Кілька практичних порад

При виборі керамічного столу важливо звернути увагу на:

  • Матеріал стільниці – склокераміка, керамограніт або порцеляна.
  • Розмір та форма столу. Вибирайте стіл, який буде відповідати розміру вашої кухні або їдальні й форму, що найкраще підкреслює стиль інтер’єру.
  • Візуал. Колір, текстура стільниці, форма і кількість опор – вибір обмежений лише вашою уявою.

Купити керамічний стіл можна в меблевому магазині TABURETKA.UA.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.