Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Вороги затишку: які речі можуть знецінити та зістарити кухню

Якщо ви позбавитеся всіх цих предметів, то в результаті отримаєте комфортне приміщення

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі речі можуть зіпсувати вашу кімнату

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Кухня – та кімната, де ми здебільшого проводимо найбільше часу. А тому важливо, аби це приміщення завжди було у тренді. Та треба памʼятати, що деякі речі можуть знецінити навіть оновлений інтер'єр кухні та зробити його дешевим. Тому варто від них позбутися.

Про це пише Homes & Gardens.

Неякісні стільниці та дешеві шафи

Найбільше вам можуть все зіпсувати саме неякісні кухонні стільниці та шафи. Якщо вони низької якості, а також одразу видають свій рік, то краще їх точно замінити.

"Неякісні матеріали стільниць і шаф можуть зробити кухню застарілою та вплинути на вартість при продажі будинку. Інвестуйте в довговічні та естетично привабливі матеріали, щоб підвищити загальну привабливість", – каже дизайнер Кемерон Шеперд.

Не продуманий дизайн

Кожен, хто проводить достатньо часу на кухні, знає, що планування має першочергове значення для приємного приготування їжі. Тому логічно, що продуманий дизайн необхідний для функціональної кухні.

Якщо у вас кухня відкритого планування, то в цьому випадку варто поділити простір на спеціальні зони. Наприклад:

  • зона для приготування їжі;

  • їдальня;

  • затишна зона відпочинку.

Також, якщо у вас зовсім мало місця для зберігання певних речей, то це означатиме, що в майбутньому у вас буде великий безлад на кухні. Через це дана кімната виглядає меншою і менш функціональною.

Допоможе у цій ситуації добре спроєктована шафа, комор і організаційних інструментів, таких як, наприклад, гачки та стелажі.

Стара техніка

Логічно, що ваші прилади не будуть працювати вічно. Дизайнер інтер’єру Родні Лоуренс розповів, що використання низькоякісної техніки може справді знецінити вашу кухню, адже одразу видно її дешевизну. Саме тому експерт радить надавати перевагу вбудованій техніці, яка виглядає набагато краще.

"Оновлення до сучасних, енергоефективних моделей покращує функціональність і додає вартість кухні", – говорить він.

Погане освітлення

У вас може бути трендовий дизайн та ідеально відремонтована кухня, але не дивлячись на це в кімнаті може бути все одно незручно. У цій ситуації таке може бути через погане освітлення. Вам варто інвестувати в його якість, яке лише допоможе підкреслити найкращі аспекти кухні.

Правильно розміщені вбудовані світильники по периметру стільниці не створюватимуть тіні та забезпечать яскраву робочу поверхню. Декоративне світло також може створити стиль та навіть особливу атмосферу.

Раніше сайт Pro Гроші писав про секрети швидкого та ефективного осучаснення інтер'єру. Також ми повідомляли, як бюджетно оновити інтер’єр дому та розповідали про 5 простих і дешевих способів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.