UA RU

Піймався на хабарі – у Києві арештували забудовника, який хотів підкупити віцепремʼєра

Відомо, що хабар у вигляді нерухомості забудовник пропонував за допомогу у своїх справах надалі

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Забудовника піймали на хабарі

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Вищий антикорупційний суд узяв під варту забудовника Сергія Копистирю. Відомо, що альтернативна застава 100 млн гривень. Його підозрюють у спробі підкупу. Чоловік пропонував хабар віцепрем'єр-міністру з відновлення України Олександру Кубракову.

Про це йдеться в посиланні на засідання суду.

Зокрема, слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував до забудовника запобіжний захід, а саме тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Строк дії тримання під вартою – 2 місяці.

Відомо, що хабар у вигляді нерухомості забудовник пропонував за:

На момент викриття злочину детективи та прокурори задокументували оформлення на довірену особу топпосадовця 15 квартир у Києві. Також про підозру повідомили не лише забудовнику, а й керівниці держпідприємства.

Що вигадали у Верховній Раді для боротьби з хабарниками

Раніше ми вже розповідали про те, що попри війну та боротьбу за незалежність в Україні нікуди не зникло хабарництво. Саме тому відповідальність за хабарництво в умовах воєнного стану планують посилити. Влада пропонує запроторювати хабарників за ґрати на строк від 10 до 15 років. Також планують конфісковувати все їхнє майно.

У Верховній Раді вже зареєстрували законопроєкт № 9438, у якому депутатам пропонують запровадити жорсткішу відповідальність за корупційні кримінальні правопорушення у сфері правосуддя.

У законопроєкті №9438 пропонується:

Також депутатам пропонують переглянути покарання за надання та отримання хабаря, або за прохання надати хабар за певні дії:

Якщо вас зацікавила тема про відповідальність за хабарництво, то більш детальну інформацію ви можете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Корупція в Україні

За підсумками 2022 року наша країна посіла 116 сходинку у світовому рейтингу "Індекс сприйняття корупції" (CRI). При цьому наша країна отримала від аналітиків 33 бали – найвища оцінка для України відколи працює оновлена методологія розрахунків (CRI).

У рейтингу попереду України опинилися такі країни, як Гамбія, Індонезія, Малаві, Непал, Сьєрра-Леоне.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, які є види хабарництва. Також ми писали, скільки коштує отримати довідку про непридатність до служби в армії під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі