Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Як самостійно продати житло без ризиків – лайфхаки від експертів

Зараз в мережі продається багато об'єктів нерухомості, а тому саме ваше житло треба продати правильно та без помилок

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть швидко продати житло

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Здебільшого люди, коли збираються продавати житло, навіть не розуміють, на скільки це не легка та відповідальна справа. Все через незнання всіх нюансів та "підводних каменів". Ба більше, є топ помилок, яких варто уникати.

Про це йдеться на сайті Real simple.

Проблеми з документами

Це один із важливих кроків, адже папери на ваше житло повинні бути ідеальними, аби ви точно могли його продати. Для цього варто розвʼязати всі питання з іншими співвласниками (якщо такі, звісно, є), адже без них ви просто не зможете виставити на продаж свою нерухомість.

Також варто скористатись послугами будь-якого нотаріуса, аби він точно міг сказати, готова квартира до продажу чи ні.

Агент з нерухомості

Насправді більшість людей уникають цього спеціаліста, адже вважають, що і самі добре справляться з цією задачею, а також хочуть ухилитися від сплати комісійних. Однак експерти все-таки радять продавцям житла найняти хорошого, авторитетного агента з нерухомості, який знає вашу місцевість.

Вони допоможуть вам провести порівняльний аналіз ринку, щоб правильно оцінити ваше житло та отримати максимальний доступ до вашої нерухомості для потенційних покупців. Крім того, вони можуть дати неоціненну пораду.

Нехтування доглядом

Житло чи комерційна нерухомість – це завжди дорого. Саме тому такий товар ви повинні показати покупцю у найкращому його вигляді. Для цього не потрібно робити дорогого ремонту. Вам буде достатньо лише, наприклад, відремонтувати ті деталі, які у вашому житлі не працювали раніше.

Також не забувайте тримати нерухомість у чистоті. І дотримуватися її треба перед кожним показом, аби забезпечити позитивне перше враження.

Неякісна реклама

Зараз в мережі продається багато об'єктів нерухомості. Аби ваше житло вирізнялося, то варто якомога якісніше зробити фото та не забувати детальний опис об'єкта. Також варто знайти якомога більше сайтів, де можна було б розмістити оголошення. Однак памʼятайте, що вказувати й оголошенні варто лише правду.

Як швидко продати квартиру

Ось декілька порад, які можуть допомогти прискорити вам цей процес:

  • Проведіть дослідження ринку, щоб встановити адекватну ціну для вашої квартири. Занадто висока ціна може знизити інтерес покупців.
  • Знизьте ціну або розгляньте пропозиції для швидкого продажу. Якщо час є критичним фактором, ви можете знизити ціну або розглянути можливість пропозицій "продати швидко".

  • Будьте готові до переговорів та завершення угоди. Готуйте всі необхідні документи та інформацію, щоб уникнути затримок у процесі продажу.

Не забувайте, що швидкість продажу також може залежати від ринкових умов та попиту на нерухомість у вашому регіоні.

Раніше ми повідомляли, де вперше придбали приватний будинок за програмою "єОселя". Також ми писали, яку частку активів має світова нерухомість.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.