Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Тренди повертаються: які меблі у вітальню будуть популярні у 2024 році

Дизайнери дали поради, які допоможуть обрати трендові меблі та зберегти унікальність вашій оселі

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Трендові меблі для вітальні

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Кожна кімната в домі виконує свою функцію, так, вітальня призначена для відпочинку та розслаблення. Тому, обираючи меблі, слід ретельно підходити до цього процесу, балансуючи між комфортом і стилем. Дизайнери рекомендують звернути увагу на модні меблі, які додають стиль та комфорт. Саме вони можуть стати вихідним пунктом для вашого проєкту інтер'єру оселі.

Які саме меблі будуть в тренді у 2024 році, розповіли дизайнери в Homes & Gardens.

Меблі з візерунками


2024 – рік індивідуальності в дизайні меблів для вітальні. Тенденції включають яскраві кольори, візерунки та оригінальні деталі, замість стандартного білого чи сірого дивана. Експерти рекомендують звернути увагу на смугасті дивани, насичені кольори, такі як:

  • коричневий;
  • бордовий;
  • синій;
  • зелений.

Диван з візерунком
Диван з візерунком
Фото: Pinterest

Крім того, дизайнери радять не стримувати себе та поєднувати сміливі елементи з тонкими, нейтральними деталями, щоб не перевантажувати простір. Наприклад, смугастий диван може бути вдало поєднаний із лляною завісою та журнальним столиком із дуба для збалансованого вигляду.

Меблі з вельвету


Вельветова оббивка повертається в тренди, ставши альтернативою насиченим букле, льону та оксамиту. Щоб не перевантажувати простір цією тканиною варто використовувати цей матеріал для тахти або підставки для ніг.

Меблі з вельвету будуть в тренді у 2024 році
Меблі з вельвету будуть в тренді у 2024 році
Фото: Pinterest

Стилізація меблів з вельвету залежить від вас: можна поєднувати з великими візерунками для максималістського вигляду або з однотонним віскозним килимом та теплим деревом для сучасного стилю.

Диванні "спідниці"


Традиційні деталі меблів отримують нове життя у 2024 році, зокрема диванні "спідниці". Цей елемент надає вітальні розслабленого вигляду, і його можна поєднувати з сучасними елементами для контрасту та уникнення застарілого вигляду. Створення еклектичного стилю шляхом поєднання різних елементів вітальні набуває популярності, забезпечуючи унікальність та баланс у просторі.

У 2024 році варто придбати диван зі "спідницею"
У 2024 році варто придбати диван зі "спідницею"
Фото: Pinterest

Нестандартне розміщення меблів


Тенденції у дизайні меблів для вітальні цього року визначають не лише окремі елементи, але і їх розташування. Більш органічне планування меблів надає простору нову атмосферу, і це відображається в неформальному підході до віталень.

Незвичайний інтер'єр вітальні
Незвичайний інтер'єр вітальні
Фото: Pinterest

Експерименти з розташуванням меблів стають популярними, при цьому не обов'язково використовувати традиційні композиції з диванами, кріслами та столиками. Вітальня може функціонувати як затишний простір для спілкування, а навіть включати елементи бару та відпочинку.

Відкриті дерев'яні ніжка та рами


Відкриті дерев'яні рами та ніжки меблів стають трендом, додаючи сучасний акцент до дизайну. Замість стандартних м'яких диванів і стільців, дерев'яні елементи в оббивці стають акцентом, додаючи характер та стиль вітальні. Зберігайте розташування дерев'яних елементів обмеженим, додавши їх лише до певних частин, як частину сучасного підходу до дизайну.

Трендовий інтер'єр вітальні
Трендовий інтер'єр вітальні
Фото: Pinterest

Тож, у цьому році роблячи ремонт або просто обираючи нові меблі варто дотримуватися власних вподобань. Оскільки залишатися в тренді можливо лише завдяки створенню унікального та особливого інтер'єру.

Раніше ми повідомляли, яку підлогу обрати у 2024 році. Також ми писали, як можна швидко та бюджетно оновити оселю завдяки TikTok-тренду.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.