Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Від тренду до забуття: популярний колір в дизайні інтер'єрів різко втрачає позиції

За словами експертів, навіть через десятки років цей колір продовжує відігравати ключову роль у дизайні

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

З часом певні відтінки виходять з моди

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Протягом багатьох років сірий колір займав провідні позиції. Його використовували всі й всюди. Та пройшов час, а тому люди стали замислюватися, а чи досі цей колір такий популярний, як був колись. Дизайнери вирішили остаточно розставити крапки у цьому питанні.

Про це пише Homes & Gardens

Ще у 2010-х роках сірий був основним кольором. Однак через кілька років його популярність ослабла, Люди почали надавати перевагу іншим відтінкам, а холодні їм дещо вже набридли. Тепер більшість обирає теплі тони:

  • бежевий;

  • кремовий;

  • молочний тощо.

Чи варто використовувати сірий у дизайні у 2024 році

За словами експертів, сірий – універсальний колір. І навіть сьогодні він продовжує відігравати ключову роль у дизайні. Американська дизайнерка Кеті Куо каже, що сірий – це просто чудовий колір, і він безсумнівно залишається в тренді. Однак його варто використовувати в помірних кількостях, аби він виглядав досить сучасно.

"Якщо ви любите сірий колір і ретельно підбираєте колірну гаму та меблі, немає жодних причин відмовлятися від сірого інтерʼєру", – каже Кеті.

Однак дійсно сірий колір вже не такий популярний, як був колись.

"Роками сірий колір домінував у нейтральних інтерʼєрах, але тепліші тони повернулися. У 2024-му вони теж будуть популярнішими за холодні, як-от сірий", – зауважує експертка з кольорів Ешлі МакКоллум.

Але у будь-якому випадку завжди варто обирати той колір, який хочете ви. Якщо ви хочете створити теплий інтер’єр з використанням сірого, то зверніть увагу на його теплі відтінки. Наприклад, у 2023 році мав чималу популярність сіро-коричневий тон. Він був ідеальним варіантом для насичених меблів чи навіть яскравого декору.

Який нейтральний відтінок стане популярним у 2024 році

Йдеться саме про коричневий колір та всі його відтінки. Тобто, якщо ви хочете оновити свою оселю та зробити все у тренді, то краще обрати будь-який відтінок цього кольору. Від світлого до темніших. Тоді ви точно не зробите помилки, адже останні кілька місяців коричневий домінує в домашніх інтер'єрах.

Власники будинків почали дедалі частіше обирати його і замінили ним пом'якшені кремові або білі кольорів. Саме тому коричневий почав більше зʼявлятися на стінах в оселях людей. Фахівці виробника Clare кажуть, що цей колір стане провідним у 2024 році.

"Аналізуючи наші продажі у 2023 році, ми побачили, що однією з найпомітніших тенденцій було різке зростання продажів коричневої фарби майже на 100% у порівнянні з минулим роком", – зазначили у Clare.

Більше інформації на цю тему шукайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав про завершальні штрихи в дизайні та розповідав, чим доповнити інтер’єр, якщо нуль ідей. Також ми повідомляли, що дизайнерка розкрила лайфхаки, як безболісно пережити ремонт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.