Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Збережіть час та нерви – як швидко відновити документи на нерухомість

Зверніть увагу, що деякі спеціалісти вам можуть навіть відмовити у даному процесі, але це можливо виправити

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ви можете отримати дублікати втрачених документів

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Документи на нерухомість відіграють критичну роль. Вони важливі для закріплення прав власності на нерухомість. Однак іноді через різні фактори люди можуть втратити ці документи, а от як відновити їх – не знають. Та це можна зробити завдяки кільком крокам.

Про це йдеться в Telegram-каналі "Ти ж юрист".

Для початку можна піти найпростішим шляхом та попросити дублікати втрачених документів у того самого нотаріуса, де ви отримували оригінали. Він вам може надати:

  • договір купівлі-продажу;

  • договір дарування;

  • договір міни;

  • свідоцтва про спадщину за законом або заповітом.

У випадку, коли ви не можете пригадати, який саме нотаріус проводив реєстрацію вашого документа, то можна отримати довідку з Реєстру на сайті Мін'юсту. Вона буде містити інформацію про дату реєстрації та нотаріуса, що її здійснив. Однак важливо памʼятати, що за цей документ доведеться заплатити.

Також у даному питанні вам може допомогти ЦНАП. Ця установа видає дублікати свідоцтва про приватизацію нерухомого майна. Перелік необхідних документів потрібно уточнювати вже на місці.

Що робити, якщо вам відмовили

"У випадку відмови в оформленні документів на право власності або в отриманні дубліката питання вирішується в судовому порядку", – йдеться у повідомленні.

Тобто, до заяви в суд варто додати письмову відмову нотаріуса чи іншого органу, який видає документи на право власності й до яких ви вже зверталися.

Навіщо потрібні документи на нерухомість

Вони необхідні для наступного:

  • підтвердити право власності на конкретну нерухомість;

  • юридично довести права власності. Вони забезпечують захист власника від неправомірних претензій і спорів щодо власності;

  • реєстрації прав власності в державних реєстрах. Це забезпечує офіційне визнання прав власності й дозволяє використовувати нерухомість для різних цілей, таких як продаж, оренда або застава;

  • отримання кредиту або іпотеки на нерухомість. Це допомагає банку переконатися, що житло належить потенційному позичальнику і може бути використана для відшкодування в разі невиконання зобов'язань.

Отже, документи на нерухомість не лише підтверджують право власності, але й забезпечують захист прав власника та використовуються для різних юридичних та фінансових операцій.

Раніше ми повідомляли, скільки коштує пентхаус у президентському кварталі. Також пропонуємо дізнатися, яку суму доведеться витратити за тиждень в Буковелі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.