Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Комфорт для кожного: як правильно обрати квартиру для родини у новобудові

Пропонуємо дізнатися, які аспекти необхідно враховувати при виборі житла в житловому комплексі

Фото: ЛУН. Колаж: Pro Гроші

В Greenville розповіли, як обрати квартиру для родини

Фото: ЛУН. Колаж: Pro Гроші

В американських фільмах дев’яностих та нульових років часто були епізоди, коли батьки сварять своїх дітей, наостанок кажучи фразу "а зараз марш до своєї кімнати!". Тоді, в дитинстві, ми ловили себе на думці, що в американських підлітків є власна кімната, на відміну від нас. Покоління вітчизняних міленіалів, тих кому зараз близько 30, зростало в будинках радянського житлового фонду, у квартирах, де з приватністю все було, м’яко кажучи, так собі.

Саме тому у багатьох із них не було не те що своєї кімнати, а часто взагалі якогось мінімального особистого простору. Зараз ці міленіали створюють власні родини та народжують дітей.

Тому, зважаючи на свій дитячий досвід, до вибору житла вони ставляться максимально уважно. Придбання сімейної квартири (від 2 кімнат) в новобудові – дійсно відповідальне та важливе завдання, бо ж усім членам родини має бути зручно та комфортно в такій оселі.

Разом з девелоперською компанією Greenville редакція сайту Pro Гроші пропонує розібратися, на що звернути увагу під час вибору сімейної квартири в житловому комплексі.

Безпека

Головний імператив сьогодення. Діти повинні зростати в безпечному середовищі. Тому при виборі квартири слід взяти до уваги такі складові:

  • закрита від сторонніх територія;
  • системи відеонагляду;
  • цілодобова охорона житлового комплексу;
  • безпечні дитячі майданчики.

Важлива також наявність підземного автопаркінгу, який виконує роль надійного укриття під час обстрілів. І, звісно, монолітна-каркасна конструкція будинку, яка є найбільш міцною та стійкою на відміну від інших.

Локація

В компанії розповіли, що бажано, аби житловий комплекс був розташований поруч з важливою цивільною інфраструктурою: дитячий садок, навчальні заклади, кафе, магазини, розважальні заклади, аптека та лікарня, парки та місця для прогулянок і відпочинку – все необхідне, потреба у чому виникає майже не щодня, має бути в радіусі пішого руху.

Щоб батьки не хвилювалися, поки дитина повертається зі школи. Щоб швидко звернутися до лікаря та купити все необхідне в аптеці, якщо раптово піднялася температура. Щоб всією сім’єю повечеряти в кафе або прогулятися затишним сквером влітку.

Фото: Greenville

Внутрішня інфраструктура

Оптимальний варіант – коли найважливіша інфраструктура знаходиться на території житлового комплексу. Тобто, коли в буквальному сенсі лічені хвилини потрібні, щоб відвести дитину в садочок, поїсти з нею морозива в кафе або відвідати лікаря.

Чудово, коли всередині ЖК є колясочна, безшумний вантажний ліфт, функціональна дитяча ігрова кімната, як це передбачено в Greenville Park. Все це не лише заощаджує час і зусилля, але й суттєво підвищує якість життя.

Комьюніті

При виборі квартири не можна недооцінювати ще один аспект – сусідів. Ніхто не любить гучних сусідів, які порушують встановлені загальні правила. Як правило, люди з дітьми хочуть жити по сусідству з такими ж сім’ями, тому що схожий стиль життя, його темп та поведінкові моделі.

Наприклад, резиденти Greenville Park являють собою спільноту однодумців, тому що близько 70% мешканців – це родини з дітьми. У компанії радять поспілкуватись з власниками квартир, щоб дізнатись, як протікає життя в комплексі та переконатись, що вашій родині буде легко та приємно жити в одному просторі з сусідами, – зазначили представники Greenville.

Фото: Greenville Park

Сервісна підтримка

Чудово, коли в новобудові послуги надає сервісна компанія. Вона забезпечує чистоту в місцях загального користування, роботу ліфтів, виконує ремонт комунікацій та будь-яку іншу підтримку функціонування житлового комплексу.

Саме до цих фахівців можна звертатися, коли виникла будь-яка надзвичайна ситуація: не працює кондиціонер, стався прорив труби, затоплюють сусіди зверху тощо. До того ж в сучасних ЖК бізнес-класу є сервісні послуги з виклику няні для дітей, клінінгу чи навіть замовлення квітів.

Якість

Рекомендується також звернути увагу на якість будівельних матеріалів. Так, це впливатиме на ціну квадратного метра, але це точно не та складова, на якій варто економити. Ніхто не буде заперечувати, що краще жити у квартирі, де високий ступінь шумоізоляції, чудова вентиляція, немає тепловтрат взимку та впроваджені енергоефективні рішення.

Надійність забудовника

Варто бути впевненим, що житловий комплекс точно буде завершений та введений в експлуатацію. В умовах повномасштабної війни достатньо зрозуміло, якщо можуть переноситися терміни – це зараз навряд здивує. Але краще, коли монолітні роботи вже завершені повністю. У такому разі впевненості більше.

Важливо звернути увагу на репутацію девелопера, його бекграунд, історію попередніх проєктів, відгуки інвесторів, детально вивчити проєктно-дозвільну документацію та історію земельної ділянки.

Фото: Greenville

Як визначитися з квартирою

Головний камінь при виборі сімейної квартири – комфорт всіх членів родини. У дітей має бути вільний простір для відпочинку, навчання та розвитку, а у батьків – для особистого життя

Згідно з нормами законодавства, на одну людину має припадати 9 квадратних метрів житлової площі. Важливо не лише взяти до уваги всіх членів родини, а також враховувати перспективу народження другої чи третьої дитини.

Рекомендуємо визначитися з потребами сім’ї. Якщо доводиться багато працювати дистанційно, то краще подбати про звукоізоляцію чи наявність коворкінг-зони на території житлового комплексу (до речі, в Greenville Park така зона є в лобі будинку), – додали в Greenville.

Фото: Greenville

Якщо родина віддає перевагу домашньому харчуванню, треба облаштувати простору та функціональну кухню. Діти, своєю чергою, потребують окремої кімнати для дозвілля та навчання. Гардеробні кімнати, балкони та тераси, комори – все це додатково зробить проживання зручним.

Обов’язково зверніть увагу на планування. Greenville Park пропонує великий спектр різноманітних планувань на будь-який смак двокімнатних (площею від 33 до 70 "квадратів") та трикімнатних сімейних квартир (площею від 56 до понад 100 квадратних метрів). Є можливість придбання як за 100% оплатою, так і на умовах розтермінування.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.