Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Сміливість кольору та форм: які тренди в дизайні кухні будуть актуальні у 2024 році

Саме завдяки кольору та відтінкам ви зможете створити загальний настрій і стиль цієї кімнати

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Варто правильно почати ремонт у даному приміщенні

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Кухня – це те місце, де ми проводимо чимало часу. Там відбуваються приготування їжі, посиденьки із сімʼєю чи друзями тощо. Саме тому важливо правильно оновлювати інтерʼєр, аби вам постійно було комфортно в цьому приміщенні. А в цьому можуть тренди, які будуть актуальні у 2024 році.

Про це пише Homes and gardens.

Наразі досить популярним буде сучасний фермерський стиль. А тому дизайнери наполягають на ньому, адже він вдало поєднує деталі нового та давнього, а також цей стиль буде у тренді 2024 року.

Що варто використовувати у 2024 році

Обирайте м'яку палітру кольорів

Саме завдяки кольору та відтінкам ви зможете створити загальний настрій і стиль кухні, а тому вони досить важливі. Однак для сучасного фермерського дизайну, варто звернути увагу на м'які палітри. Наприклад, варто використовувати:

  • приглушені;

  • природні відтінки.

Тобто, м'який сосновий колір, який створює відчуття тепла та класики. Зелені тони також актуальні. Це підкреслить природність і свіжість дизайну.

Латунні деталі

Створюючи інтер'єр кухні у стилі сучасного фермерського стилю варто додати елементи минулого. Наприклад, можна використати такі латунні деталі:

  • фурнітура меблів;

  • тарілки;

  • змішувачі.

Якщо ви будете використовувати ці елементи на тлі м'яких кольорів, то точно додасте кухні елегантності.

Природні матеріали

Ключовими елементами є дерев'яні меблі природного кольору, стільниця з натурального каменю. Саме вони надають кухні природність та тепло. Також можна зробити акцент на дерев'яному столі, який досить гармонійно буде виглядати у даному приміщенні.

Яскраві світильники

Стиль світильників, який ви обираєте, не лише регулює кількість світла, але й допомагає підняти загальну естетичність у просторі. А тому краще використовуйте великі світильники у стилі ліхтарів.

З чого варто почати ремонт на кухні

Сам процес можна почати з наступних кроків:

  • визначте, які саме зміни ви хочете внести: чи потрібно замінити меблі, обновити підлогу, стіни, електрику, сантехніку тощо;

  • встановіть бюджет, який ви готові витратити на ремонт, і приблизні витрати на матеріали, роботи, техніку та інше;

  • розробіть докладний план ремонту, включаючи розклад робіт та послідовність їх виконання;

  • оберіть матеріали, які відповідають вашому бюджету та стилю кухні. Це може включати плитку, підлогове покриття, фарби, меблі, техніку тощо;

  • розпочніть з демонтажу старих елементів, таких як старі меблі, підлога, покриття, якщо це потрібно. Потім переходьте до установки нових матеріалів, обробки стін, підлоги, установки нової сантехніки, електрики тощо;

  • після завершення основних робіт робіть завершальні штрихи, такі як установка освітлення, обробка декоративними елементами, додавання декору тощо;

  • не забудьте про прибирання після завершення ремонту, щоб кухня була готова до використання.

Ці кроки допоможуть вам організувати ремонт на кухні в ефективний і систематичний спосіб.

Раніше ми повідомляли, як обрати етажерки для свого дому. Також пропонуємо дізнатися про найцікавіші TikTok-тренди в дизайні інтер'єру.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.