Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Секрет дизайнерів розкрито: як створити гармонійний інтер'єр

Експерт з інтер'єрів поділився порадами, які допоможуть знайти баланс у всьому будинку

Фото: Penterest, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Експерт розповів, як створити збалансований дизайн інтер'єру

Фото: Penterest, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Приступаючи до створення дизайну інтер'єру важливо дотримувати балансу. Оскільки саме це дозволяє ефектно спроєктувати простір. І це стосується усього: від кольорів до висоти декору. Правильно застосувати баланс доволі складно, особливо якщо йдеться про домашній декор.

Експерт з інтер'єрів Джордан Самсон розповів для Homes & Gardens, як створити збалансовану та гармонійну схему інтер'єру.

Зробіть вибір між симетричним та асиметричним образом

Перший крок до балансу в інтер'єрі є врахування розташування меблів і декору: симетричне створить структуроване відчуття, а асиметричне може бути збалансованим шляхом ретельного розміщення предметів.

Експерт порадив обрати симетричне або асиметричне планування
Експерт порадив обрати симетричне або асиметричне планування
Фото: Pinterest

Експерт Джордан радить вибрати між симетричним або асиметричним плануванням. Як тільки ви визначитесь з цим, у вас з'явиться відправна точка перед тим, як розглядати способи досягнення балансу.

Зробіть контраст меблів

Наступний крок у досягненні балансу – поєднання різних стилів меблів та контрастних елементів. Використання легких і важких предметів, як і контрастних кольорів і матеріалів, створить гармонію в інтер'єрі. При цьому вам вдасться уникнути відчуття перенасиченості.

Зробіть контраст меблів
Зробіть контраст меблів
Фото: Pinterest

Експерт Джордан рекомендує враховувати візуальну вагу, наприклад, поєднуючи громіздкі меблі з легкими акцентами в темних кімнатах. Контраст може бути досягнутий через різні:

  • текстури;
  • кольори;
  • форми.

Враховуйте масштаб та пропорції

Важливо дбати про масштаб і пропорції у дизайні інтер'єру, зауважує Джордан. Розмір предметів повинен відповідати простору, уникати перевантаження маленьких кімнат великими деталями.

Збалансований інтер'єр оселі
Збалансований інтер'єр оселі
Фото: Pinterest

Він рекомендує вибирати достатньо великі меблі, розміщувати мистецтво на нижній третині простору та використовувати великі килими. Розглядаючи висоту, Джордан вказує на важливість різноманітності, використовуючи різні висоти меблів та декору, щоб забезпечити баланс, наприклад, за допомогою торшерів, пуфів і декоративних елементів для створення цікавого візуального ефекту.

Раніше ми повідомляли, який стиль інтер'єру почав завойовувати серця мільйонів. Також пропонуємо дізнатися, яке килимове покриття буде в тренді у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.