Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Несподіваний тренд для ванних кімнат: який елемент декору став популярним у 2024 році

Експерти з дизайну інтер'єру розповіли, чи варто клеїти шпалери у ванній кімнат, та чи є в цьому ризик

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

У 2024 році з'явився новий тренд для ванних кімнат

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Протягом останніх кількох років ванні кімнати здобули новий сенс. Якщо раніше це приміщення розглядалося як щось практичне, зараз воно перетворюється у зону комфорту та релаксації. Це стало поштовхом для нових тенденцій у сфері дизайну інтер'єру. І одним з неочікуваних, але захоплюючих декоративних елементів, що набирає популярності в цих приміщеннях, є використання шпалер.

Дизайнери для Homes & Gardens розповіли, чи дійсно варто клеїти шпалери у ванній кімнаті.

За словами дизайнерів і експертів, шпалери у ванній – це не лише експеримент, але і вдалий спосіб зробити це приміщення унікальним та затишним.

"Я поклеїла шпалери майже в кожну ванну кімнату у своєму домі. Це простий спосіб додати масу характеру. Єдине – важливо поклеїти їх правильно через потенційну вологість", – поділилася своїм досвідом американська дизайнерка Емілі Гендерс.

Що робить цей декор таким привабливим для ванних? По-перше, шпалери дозволяють додати кольорів та візерунків, роблячи інтер'єр більш естетично привабливим. Для тих, хто прагне створити індивідуальний дизайн, шпалери – ідеальний вибір у 2024 році.

"Тенденція використання шпалер у ванних кімнатах з'явилася в 70-х роках і зараз цей тренд повертається. Оскільки це чудовий спосіб додати нові візерунки та кольори в типово більш мінімалістичну кімнату, ніж усі інші", – розповіла британська експертка з дизайну ванних кімнат Бренна Раян.

Шпалери у ванній кімнаті
Шпалери у ванній кімнаті
Фото: Pinterest

Однак існує розповсюджений стереотип щодо високої вологості у ванних, яка, за словами багатьох, може шкодити шпалерам. Проте, тут дизайнери запевняють, що із сучасними витяжними вентиляторами це не є проблемою.

"Сучасні вентилятори працюють набагато ефективніше, ніж ті, що виготовляли кілька років тому. Якщо обрати правильний, то проблем не виникатиме", – констатувала Бренна Раян.

Якщо ви все ж вирішите використовувати шпалери у ванній кімнаті у 2024 році, зможете зробити крок до індивідуальності та неповторності в дизайні свого житла, що є головним трендом поточного року.

Як обрати правильний стиль для ванної кімнати

Інтер'єр ванної кімнати рекомендується робити розкішним та красивим, відповідно до стилю, а ось його вибір повинен ґрунтуватися на загальному стилі вашого житла. Дизайнери рекомендують зберігати естетику дому в ванній кімнаті для створення цілісного дизайну.

Однак не бійтеся експериментувати з нетиповими кольорами та візерунками, додавайте насичений колір і цікаві візерунки з використанням плитки або шпалер. Це додасть унікальної атмосфери та покращить настрій.

Рекомендується також вибирати дизайн у нейтральних тонах для актуальності протягом багатьох років. Класичне оздоблення може додати родзинку у білій ванній, створюючи теплий мінімалізм.

Раніше ми повідомляли, який тренд з'явився у світі дизайну інтер'єру. Також пропонуємо дізнатися, як втілити перехідний стиль інтер'єру.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.