Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Гарно, але ризиковано: який тренд з'явився в світі дизайну інтер'єру (фото)

Експерти з дизайну інтер'єру розповіли та дали поради, як втілити у життя новий тренд

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

У 2024 році стане популярним стиль шеббі-шик

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

2024 рік вніс новий тренд у світ дизайну інтер'єру – шеббі-шик. Він ідеально підійде для любителів романтичних інтер'єрів, таких як французький кантрі та сільський стиль. Однак, цей стиль має певний ризик, а саме ексцентричність, тому варто бути з ним обережним.

Дизайнери розповіли для Homes & Gardens, як можна втілити у життя дизайн інтер'єру в стилі шеббі-шик.

Що таке шеббі-шик


Шеббі-шик зародився у 1980-х роках. Вважається, що це романтичний стиль зі сільським шармом та потертою обробкою.

Дизайнерка Кеті Куо радить додавати цей стиль в інтер'єр оселі через меблі з вишуканими деталями та потертою обробкою, або використовуючи льон та мереживо з майстерно потертими краями. Це допоможе створити затишок та вишуканість.

Шеббі-шик в інтер'єрі будинку
Шеббі-шик в інтер'єрі будинку
Фото: Pinterest

Це тренд в дизайні інтер'єру вимагає використання світлих відтінків, зокрема, біла основа та пастельні тони, такі як:

  • рожевий;
  • зелений;
  • синій.

Як відтворити шеббі-шик у дизайні інтер'єру оселі


  • Додайте антикваріат.

Існує кілька способів створення сільського вигляду у сучасних меблях, але використання справжніх антикваріатних предметів надасть автентичність і позачасовий вигляд. Тому варто звернути увагу на старовинні меблі, та використовувати їх в декорі.

Дизайнерка інтер'єру Бре Ханс радить обирати старовинні меблі в стилі сільського декору, такі як потерті бічні столики, журнальні столики, м'які стільці або сільські узголів'я для вітальні та спальні.

Те саме стосується й декоративних елементів, зокрема дзеркал. Антикварні позолочені дзеркала можуть надати стилю шеббі-шик старовинний вигляд.

Додайте в інтер'єр антикварне дзеркало
Додайте в інтер'єр антикварне дзеркало
Фото: Pinterest

До того ж варто додати старовинні аксесуари, таких як свічники, картини, рамки для фотографій і різні дрібниці.

  • Поєднуйте старе та нове.

Хоча старовинні та декоративні предмети старовини є ключовими у стилі шеббі-шик, їхня велика кількість може зіпсувати інтер'єр оселі. Тому важливо доповнювати їх сучасними елементами.

Дизайнерка Бре Ханс наголошує, що необхідно знайти баланс між старими та новими речами. До того ж вінтажні предмети мають набагато кращий вигляд в контрасті зі сучасними елементами.

Поєднуйте предмети різних часів
Поєднуйте предмети різних часів
Фото: Pinterest

Колірна палітра шеббі-шик часто складається з приглушених пастельних тонів, але можна додати сучасний акцент за допомогою сміливих кольорів. Тому слід використовувати яскраві відтінки, щоб освіжити традиційні пастельні тони стилю шеббі-шик.

  • Не перестарайтеся.

Як вже зазначалося, стиль шеббі-шик є доволі ризикованим. Тому варто уникати перебору з декором, оскільки це буде мати не надто гарний вигляд. Щоб створити сучасний та вишуканий інтер'єр, відмовтеся від яскравих квіткових принтів та важких сільських декоративних елементів.

Раніше ми повідомляли, як втілити перехідний стиль інтер'єру. Також ми писали, які відтінки в інтер'єрі стимулюють позитивні емоції та знижують стрес.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.