Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Поєднання сучасності та минулого: як втілити перехідний стиль інтер'єру

Дизайнери розповіли, як за допомогою перехідного стилю можна створити унікальну та особливу спальню

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Дизайнери розповіли про перехідний стиль в інтер'єрі

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Ремонт та створення дизайну інтер'єру – це не простий процес. Найчастіше людям важче визначитися зі стилем, оскільки хочеться зробити кімнати не надто сучасний і не надто вінтажний. У такому разі варто звернути увагу на перехідний дизайн.

Про це розповіли в Homes & Gardens.

Що таке перехідний стиль


Перехідний стиль ідеально підходить для будь-якої кімнати в будинку. Інтер’єри перехідного періоду є різноманітними, збалансованими та позачасовими, оскільки дизайнери майстерно поєднують сучасний і традиційний стилі, об'єднуючи меблі та аксесуари з різних епох. Результат – класичний та індивідуальний настрій дизайну, легко адаптований до майбутніх проєктів декорування.

Спальня у перехідному стилі
Спальня у перехідному стилі
Фото: Pinterest

Як втілити перехідний стиль у спальні


  • Оберіть незвичайний яскравий колір.

Нейтральна колірна палітра може бути ключовим елементом для перехідних спалень. Проте, експерти з дизайну інтер’єру стверджують, що не обов’язково обмежуватися лише тонами, такими як пісок чи шпаклівка.

Дизайнерка Бетані Адамс пропонує звернути увагу на сміливі кольори. На приклад, в одній з її робіт, головна спальня у відродженому будинку Тюдорів 1920-х років отримала драматичний Hague Blue від Farrow & Ball. Цей темно-синій колір виражає елегантність, яка залишається актуальною тривалий період часу. Застосування яскравого фону в поєднанні з акцентними кольорами створює ефектну атмосферу, що додає сучасності та стилю приміщенню.

  • Оберіть акцентний елемент.

В перехідному дизайні спальні обрання ключового акценту є ключовим етапом. Оберіть виразний елемент, який виділяється деталями. Це може бути:

  • певний принт;
  • візерунок;
  • акцентні меблі.

Британський дизайнер інтер'єру Метью Вільямсон рекомендує вибрати ключовий акцент для спальні, такий як шпалери у вінтажному стилі чи традиційне ліжко з балдахіном. Додайте сучасний елемент, наприклад, витончену тумбочку чи візерунковий килим.

  • Додайте текстуру.

Створення комфортного середовища в перехідній спальні через тканини та текстури – ключовий аспект дизайну. Затишну атмосферу вам допоможуть створити м'яке узголів'я, антикварні килими, фактурна постільна білизна та кашемір. Ця концепція дизайну розглядається не тільки через фізичні елементи, але і як створення спокійної та позачасової атмосфери.

  • Поєднуйте різні кольори з візерунками.

Перехідний стиль поєднує кольори, візерунки та меблі, але такий еклектичний настрій рідко виникає миттєво. Експерти радять не квапитися в цьому питанні.

Лондонська дизайнерка інтер'єру Кейт Гіннесс зауважує, що змішування візерунків і принтів – це мистецтво балансу, тому необхідно бути терплячим. Хоча створення спальні з різноманітними стилями та відтінками може вимагати досвіду, важливо не поспішати.

Крім того, вона рекомендує обрати в якісний килим для спальні, який може стати базою для подальшого декору. Багато дизайнерів починають з килима і будують інтер'єр навколо нього, але немає жорстких правил у створенні стильного і згармонізованого простору.

Раніше ми повідомляли, як можна швидко та бюджетно оновити оселю завдяки TikTok-тренду. Також пропонуємо дізнатися, які меблі у вітальню будуть популярні у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.