Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Купити зможе не кожен: де в Україні будуть найдорожчі квартири у 2024 році

Експертка попереджає, що особливо помітно зміняться ціни на нерухомість в кількох містах

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Вартість житла може змінитися

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на ринку нерухомості продовжують змінюватися і все це через низку факторів, які між собою повʼязані. Варто очікувати, що вже наступному році квадратний метр в певних регіонах буде коштувати дорожче, ніж зараз.

Про це у коментарі сайту Pro Гроші розповіла оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак.

Точно зросте ціна на "квадрат" у 2024 році у Київському регіоні. За словами експертки, все через те, що столиця привертає внутрішньо переміщених осіб і тих, хто повертається з-за кордону. Люди вже думають про те, як купити житло. І не варто забувати, що програма "єОселя" пожвавлює цей попит.

"У листопаді 2023 року стартувала видача сертифікатів за зруйноване житло, тому потенційно Київ та Київський регіон може акумулювати на себе левову частку цього попиту. Тобто, через це зростатимуть обсяги продажу і, відповідно, це стимулюватиме зростання цін", – розповіла оглядачка ринку нерухомості.

Також цінник може зрости через те, що девелопери будуть нарощувати динаміку будівництва. При цьому, експертка зазначила, що ціни будуть вищими за середньозважені по ринку. Саме тому варто очікувати, що протягом першого півріччя 2024 року очікується навіть до 15% зростання в гривні.А от ліквідні формати, які матимуть високий рівень будівельної активності, можуть додатково приносити від 5-7%. Все через те, що такі обʼєкти мають якісні характеристики та особливості на ринковому майданчику.

Де ще варто очікувати подорожчання

За словами експертки, не варто забувати й про західні області. Наразі там вже немає такого шаленого попиту, який спостерігався на початку повномасштабного вторгнення. Також ці регіони не випереджають інші за обсягами продажів.

"В цілому продажі вирівнюються і вже немає такого ажіотажного попиту на купівлю нерухомості саме в тих регіонах. Проте, там також зберігатиметься попит внаслідок того, що частина населення обирає Київ, а частина обирає західні області, тому що вважає їх більш безпечними й ця внутрішня міграція, звичайно, стимулюватиме певним чином продажі", – розповіла експертка.

Вікторія Берещак попереджає, що особливо помітно зміняться ціни на нерухомість в кількох містах:

  • Ужгород;

  • Львівській області;

  • Івано-Франківській області.

Все через те, що це такі собі хаби. Тобто, міста, які тримають лідерство впевнено, а отже ще можуть та мають потенціал до зростання об'єктів будівництва.

Раніше сайт Pro Гроші вже повідомляв вам про те, які квартири купуватимуть українці у 2024 році та чому на них зросте чималий попит. Також пропонуємо дізнатися інформацію про те, як деяким українцям отримати ордер на квартиру.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.