Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Естетика та практичність: яке килимове покриття буде в тренді у 2024 році

Завдяки йому ви можете забезпечити звукоізоляцію, адже таке покриття пом'якшує звуки від кроків та поглинає шум

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Килимове покриття має кілька переваг

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

У дизайні все ще використовують килими. Однак у більшості випадків вони повинні бути не лише красивими, а й практичними, а також відповідати останнім тенденціям дизайну. Експерти запевняють, якщо ви будете про це пам'ятати під час вибору килима, то точно знайдете для себе найкращий варіант.

Про це йдеться на сайті "Нерухомі".

Дійсно, наразі в моді тверді покриття для підлоги, наприклад:

  • плитка;

  • паркет;

  • ламінат.

Однак знайти для них щось м'яке – буде правильним рішенням. Експерти вважають, що у 2024 році найкращим вибором буде – килимове покриття, адже воно постійно в тренді. Здебільшого його використовують в усіх типах приміщень та на всю площу підлоги.

Килимове покриття може бути найкращим варіантом через кілька факторів:

  • Він м'який і теплий. Набагато приємніше ставати з ліжка й торкатися м'якого килима, особливо зимою, коли підлога дуже холодна.

  • Так ви собі забезпечите звукоізоляцію, адже таке покриття пом'якшує звуки від кроків та поглинає шум, який навіть обійдеться вам досить бюджетно.

  • Килимове покриття запобігає ковзанню та падінню, а тому найкращим варіантом буде його застосувати там, де у вас є плитка.

  • Воно буде дуже доречним у домі з дітьми, адже всі вони люблять гратися на підлозі. А якщо ще обрати килим із цікавим дитячим дизайном, то він буде стильним елементом дизайну.

Яке килимове покриття варто обрати саме вам

Для початку вам треба визначитися з кімнатою, де ви його постелите. Саме від цього залежатиме його міцність, м'якість та інші характеристики. Наприклад, якщо ви його хочете бачити у коридорі, то найкращим варіантом буде килим, який має щільне плетіння та невеликим ворсом. А от у спальні, навпаки, краще придбати варіант з великим м'яким ворсом.

Далі варто подумати про стиль і дизайн. У 2024 актуальними залишаються природні, насичені та нейтральні відтінки, а також геометричні візерунки, такі як "ялинка" або "зигзаг" та смуги. Також не забувайте врахувати те, яке у вас освітлення у приміщенні та його розмір. Найкращим варіантом будуть килими таких кольорів:

  • бежевий;

  • темно-коричневий;

  • сірий.

І наостанок треба визначитися з матеріалом покриття. Наприклад, вовна, бамбук або джгут можуть бути досить зносостійкими. Експерти радять, перш ніж придбати, візьміть зразок килимового покриття, щоб переконатися, що він відповідає вашим очікуванням щодо кольору, текстури, відчуттям та якості. Так ви точно не помилитися з вибором.

Раніше ми повідомляли, як втілити перехідний стиль інтер'єру. Також ми писали, які відтінки в інтер'єрі стимулюють позитивні емоції та знижують стрес.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.