Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Природа у серці бізнесу: чому офіси на природі стають новим трендом

Не варто забувати про органічне меблювання, яке найкраще підходить для такого дизайну

Фото: Pro Гроші

Певні меблі підходять найкраще для офісу на природі

Фото: Pro Гроші

Біофільний дизайн бере свій початок із 1980-х років. Саме тоді вчені висунули гіпотезу про сильний вроджений взаємозв’язок людини й природи. У 2001 році з’ясували, що 90% людей більшість часу проводить в приміщенні й це суттєво впливає на ментальне здоров’я. Дані дослідження стали підґрунтям для популяризації біофільного напрямку в житловому та робочому просторі.


Переваги біофільного дизайну в офісі

Такий дизайн має чимало плюсів:

  • Підвищення продуктивності. Дослідження показали, що люди, які працюють в оточенні природи, мають кращу концентрацію, креативність та енергію.
  • Зниження рівня стресу. Зелений колір, екологічні матеріали та елементи живої природи сприятливо впливають на психоемоційний стан, зменшують тривожність та напругу.
  • Покращення здоров'я. Біофільний дизайн сприяє покращенню якості повітря, зниженню рівня шуму та регулюванню температури, що позитивно впливає на загальне самопочуття працівників.

Найкращі меблі для офісу на природі

Головна концепція біофільного дизайну полягає у великій кількості живих рослин серед офісного приміщення. Але не варто забувати про органічні меблі. Для офісу на природі варто купити:

  • Стіл з натурального дерева або каменю стане центром тяжіння всього простору, підкреслить зв'язок з природою. Для командної роботи підійдуть овальні або круглі столи, для індивідуальної – прямокутні.

  • Зручні та ергономічні крісла з регульованою спинкою та підлокітниками допоможуть зберегти правильну поставу та запобігти втомі протягом дня. Оббивка з натуральних тканин, сітки або шкіри подарує комфорт та повітрообмін. Вибирайте офісні крісла із лаконічним дизайном, що доповнюють загальний стиль інтер'єру.

  • Офісні дивани допоможуть створити зону відпочинку та розслаблення. Купуючи диван, звертайте увагу на зносостійкі та екологічні матеріали оббивки, такі як шерсть, фетр або шкіра, прослужать довго та збережуть естетичний вигляд.

  • Вибирайте нейтральні або природні кольори, що гармоніюють з іншими елементами інтер'єру.

  • Дерев'яні тумби та стелажі чудово доповнюють природну атмосферу. Використовуйте їх для зберігання особистих речей, канцелярії, а стелажі – для книг, папок та документів. Відкриті стелажі та полиці візуально розширюють простір, а закриті забезпечують додаткове місце для зберігання.

Кілька ідей для натхнення

  • "Зелена стіна". Вертикальне озеленення із живих рослин очищає повітря, поглинає шум і створює атмосферу спокою. Ви можете використовувати різні види рослин, щоб втілити унікальний дизайн.

  • "Живий" куточок. Невеликий оазис із живих рослин, дерев, моху та інших природних елементів. Додайте до композиції декоративні камені, фонтан або акваріум. "Живий" куточок стане місцем для відпочинку де ваші співробітники можуть відновити сили протягом дня.

Також можна додати невеликий фонтан або акваріум з рибками, які створять атмосферу спокою та умиротворення.

Раніше ми повідомляли, який стиль інтер'єру почав завойовувати серця мільйонів. Також пропонуємо дізнатися, яке килимове покриття буде в тренді у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.