Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Від класики до мінімалізму: як обрати правильний стиль для ванної кімнати

Якщо ви будете дотримуватися кількох порад, то зможете створити цілісний дизайн у всьому домі

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час ремонту варто врахувати кілька факторів

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Наразі ванна кімната – це одна з найважливіших кімнат у вашому будинку. Саме тому інтер'єр цього приміщення спеціалісти радять робити розкішним і красивим, а також відповідно до певного стилю. Підібрати стиль дизайну, щоб він ідеально доповнював "загальну картину" житла, досить просто. Головне, що він має бути позачасовим.

Про це пише Homes & Gardens.

Враховуйте стиль вашого житла

"Вибираючи стиль ванної кімнати, враховуйте стиль решти вашого дому. Він традиційний, сучасний чи щось посередині? Зовнішній вигляд вашої ванної дійсно має бути таким же", – каже дизайнерка Емі Янгблад з Огайо.

Ще одна американська дизайнерка Кеті Куо погоджується з цією думкою.

"Якщо у вас є загальний стиль дизайну інтер'єру, то є сенс зберегти цю естетику й у вашій ванній кімнаті", – говорить вона.

Якщо ви будете дотримуватися цієї поради, то зможете створити цілісний дизайн у домі. Завдяки цьому інтер'єри кімнат будуть плавно переходити один в одного з відчуттям легкості.

Не бійтеся використовувати нетипові кольори та візерунки

"Не соромтеся додавати насичений колір і цікавий візерунок у ванну кімнату за допомогою ефектної плитки або шпалер. Ці деталі не тільки нададуть ванній кімнаті унікальної атмосфери, а й незмінно покращать вам настрій", – вважають дизайнери.

Саме в цій кімнаті ви можете поекспериментувати з кольором. Наприклад, якщо у вас будинок у прибережному пляжному стилі й всюди переважають блакитний, сірий і брудно-білий кольори, то у ванній можна спробувати створити тепліший дизайн з відтінками коралового та теракотового.

Оберіть дизайн у нейтральних тонах

Також ви можете надати перевагу інтер'єру основної кімнати в нейтральних та стриманих тонах. Завдяки цьому ви точно матимете актуальність дизайну принаймні на 20 років.

Та якщо ви думаєте, що класика – це нудно, то ви помиляєтеся. Розкішне оздоблення, як-от з дуба і полірованого нікелю додає родзинки у білій ванній кімнаті. Також це може бути досить гарною ідеєю для створення теплого мінімалізму.

Найпоширеніші помилки під час ремонту ванної

Під час оновлення цієї кімнати досить поширені помилки, серед яких:

  • Недостатня вентиляція. Вона може призвести до появи плісняви та цвілі. Важливо встановити або підтримувати ефективну систему вентиляції, щоб запобігти цим проблемам.

  • Неправильний вибір матеріалів. Використання матеріалів низької якості або несумісних з вологою може призвести до швидкого зношення і пошкодження. Важливо обирати водостійкі та міцні матеріали, приділяючи увагу їх якості.

  • Погане утеплення та гідроізоляція. Це може призвести до протікань і пошкодження стін та підлоги. Важливо правильно виконати гідроізоляцію та утеплення перед облицюванням.

  • Неправильне розташування сантехніки. Через це може не зовсім зручно буде користуватися ванною кімнатою. Важливо обдумати план розміщення сантехніки заздалегідь.

Уникайте цих помилок, плануючи ремонт ванної кімнати й співпрацюючи з професіоналами та експертами в цій галузі.

Раніше ми повідомляли, як правильно вибрати відтінки для стильного і затишного житла. Також пропонуємо дізнатися, як створити позачасову вітальню.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.