Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Таємниця кольору: як правильно вибрати відтінки для стильного і затишного житла

Існує кілька ключових ознак, яких варто дотримуватися під час оновлення вашої квартири чи будинку

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Важливо обирати відтінок, який буде вас надихати

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час ремонту варто дуже ретельно підійти до вибору кольору вашої оселі. Однак іноді не завжди вдається оптимальну колірну гаму обрати навіть спеціалістам. Зверніть увагу, що у таких питаннях не завжди варто керуватися модними й трендовими відтінками. Важливо створити комфортне середовище, а тому краще звернути увагу на особисті вподобання.

Про це пише Радіо Трек.

Шукайте натхнення

Зверніть увагу, що той колір, який буде домінувати в інтер'єрі вашої оселі, повинен вас надихати, навіть якщо в будинку немає людей з творчими нахилами. Саме тому, краще брати за основу саме ті відтінки, які вам подобаються. Навіть, якщо вони не завжди в тренді.

Користуйтеся колом кольорів

Саме він допоможе вам в цей момент знайти ті відтінки, які ідеально між собою поєднуються. запамʼятайте, що у цьому випадку важлива не кількість кольорів, а їхнє поєднання між собою.

Освітлення

Приділіть чималу увагу освітленню у вашій квартирі чи будинку. Під час першого кроку треба проаналізувати те, наскільки багато у приміщені природного світла. Необхідно його забезпечити максимальний доступ в оселю. Далі вже перейдіть до штучного освітлення й оберіть температуру штучних джерел. Памʼятайте, що від того, тепле воно буде, чи холодне світло, змінюється й сприйняття гами кольорів в приміщені.

Не забудьте також врахувати приміщення, де ви частіше знаходитеся вдень. Вони повинні бути світлими. А от кімнати, де ви проводите час переважно вночі – темніші.

Як зрозуміти, що ваша квартира потребує негайного ремонту

Існує кілька ключових ознак, що можуть вказувати на потребу у негайному ремонті вашої квартири:

  • Поява тріщин чи пошкоджень. Різкі тріщини на стінах, стелях або в бетонних конструкціях можуть вказувати на проблеми з фундаментом чи конструкцією будинку.

  • Протікання та вологість. Будь-які сліди вологості на стінах чи стеле, пошкодження фарби або шпаклівки можуть бути знаками витоку води або проблем у системі водовідведення.

  • Проблеми з електрикою. Постійні відключення, мерехтіння світла, перегрівання розеток або проводів можуть бути попередженням про проблеми з електричною мережею.

  • Погіршення системи опалення або кондиціонування. Несправності опалення, протікання радіаторів, недостатня ефективність кондиціонера – це сигнали про необхідність перевірки систем опалення та вентиляції.

  • Відсутність звукоізоляції. Якщо ви почуваєте звуки з сусідніх квартир чи зовнішній шум надмірно великий, це може свідчити про потребу у вдосконаленні звукоізоляції.

Ці ознаки можуть вказувати на потребу у ремонті. Але для точної оцінки стану квартири краще звернутися до фахівців з відповідною експертизою.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що квартири у центрі Києва доступні лише багатіям і розповідав, скільки коштує 1 квадратний метр. Також ми повідомляли, скільки коштує винаймати квартиру площею 15 квадратів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.