Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Розкіш, яку важко зрозуміти – скільки коштує пентхаус у президентському кварталі

Пропонуємо разом дізнатися, який вигляд має та скільки коштує нерухомість у найдорожчому кварталі України

Фото: Верховна Рада, DIM.RIA, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Розповідаємо, скільки коштує нерухомість поруч з Верховною Радою

Фото: Верховна Рада, DIM.RIA, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нещодавно на українських телеекранах показали новий випуск популярного шоу "Супермама", де одна з героїнь вразила глядачів своєю розкішною квартирою. За словами учасниці, за нерухомість, яка знаходиться у престижному президентському кварталі Києва, вона платить 1 800 доларів на місяць. Тож, у більшості людей з'явилося питання: а скільки взагалі коштує нерухомість в цьому кварталі.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, скільки коштує нерухомість в цьому районі.

Героїня не тільки розповіла про своє житло, але і розкрила деякі цікаві подробиці. За її словами, в цих будинках проживали всі президенти України, зокрема Леоніда Кравчука і Леоніда Кучмою. Крім того, було зазначено, що під її вікнами прогулювалися глава США Джо Байден, колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та музикант Стінг.

Власник апартаментів просить за кожен місяць сплачувати 1 800 доларів. Станом на 6 грудня за банківським курсом обміну валюти це становить 66 420 гривень. За ці кошти пропонують квартиру з шести кімнат із загальною площею 198 квадратних метрів.

Скільки коштує придбати нерухомість в президентському кварталі

Редакція сайту Pro Гроші вирішила дізнатися, скільки доведеться заплатити за квартиру, аби жити поруч з головними державними установами, такими як Офіс президента, Кабінет Міністрів та Верховна Рада. З цією метою ми проаналізували ринок нерухомості за допомогою маркетплейсу DIM.RIA.

Виявилося, що для придбання житла в цьому районі потрібно витратити значну суму грошей. Наприклад, за пентхаус площею 140 квадратних метрів доведеться заплатити 180 000 доларів (або 6 642 000 гривень). Важливо зазначити, що витрати на цю нерухомість не обмежуються лише покупкою, оскільки також необхідно враховувати витрати на ремонтні роботи, адже там "голі стіни".

 | Фото: DIM.RIA
 | Фото: DIM.RIA
 | Фото: DIM.RIA

Пентхаус у президентському кварталі

Фото: DIM.RIA

Пентхаус у президентському кварталі

Фото: DIM.RIA

Пентхаус у президентському кварталі

Фото: DIM.RIA

Як змінилася вартість нерухомості в Києві

У грудні ціни на житло в новобудовах формуватимуться відповідно до попиту, що визначається різними чинниками, такими як:

  • очікування обстрілів та відключень світла;
  • ситуація на фронті;
  • акції від забудовників.

На 4 грудня вже відзначено зростання цін на нерухомість первинного ринку в Києві. Вартість одного квадратного метра підвищилася на 0,53%, з 42 375 до 42 600 гривень. Навіть такі невеликі зміни можуть призвести до значної переплати при покупці квартири.

Раніше ми повідомляли, як змінилася вартість вторинної нерухомості у Львові. Також наша редакція дізналася в експертки, де в Україні може подорожчати нерухомість у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.