Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Усе через новорічні свята? Як змінилася вартість вторинної нерухомості у Львові

Нові данні про вартість нерухомості в Львові надають можливість майбутнім покупцям та інвесторам зробити правильний вибір

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Львові подорожчали квартири на вторинному ринку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нерухомість завжди викликає підвищений інтерес, а особливо тоді, коли йдеться про популярне туристичне місто, таке як Львів. Ситуація на вторинному ринку нерухомості доволі стабільна. Там середня вартість "квадрату" змінюється лише у бік зростання.

Про це свідчать дані порталу M2bomber.

Що відбулося з цінами на нерухомість у Львові

Протягом року, з 6 грудня 2022 року по 6 грудня 2023 року, середня вартість одного квадратного метра вторинної нерухомості у Львові зросла на вражаючі 12,64%. Якщо рік тому ціна за "квадрат" становила 45 268 гривень, то на сьогодні цей показник склав 50 990 гривень. Це зростання може вплинути на стратегії та плани тих, хто розглядає можливість інвестування в нерухомість у Львові.

Щодо того, які зміни відбулися за останній місяць, можна відзначити, що ціни продовжують свій ріст, збільшившись на 1,24%. Так, станом на 6 листопада середня ціна за "квадрат" коливалися в межах 50 367 гривень, проте за місяць вона зросла до 50 990 гривень.

За даними M2bomber, найвищі ціни за "квадрат" спостерігаються у двох районах Львова:

  • Сихівський – 60 458 гривень за "квадрат";
  • Галицький – 58 584 гривень за один квадратний метр.

Найбільш доступним для покупців виявився Шевченківський район. Там середня вартість одного квадратного метра складає 49 302 гривні.

Які зміняться ціни на нерухомість в грудні

Грудень, завершуючи рік, стає періодом підвищеного інтересу до нерухомості. Спеціалістка з нерухомості Вікторія Берещак поділилася прогнозами щодо цінових змін у грудні в коментарі сайту Pro Гроші.

За її словами, ціни на нерухомість у грудні будуть визначатися рівнем попиту та етапами його відновлення. Зараз на ринку спостерігається обмежений попит, який поступово відновлюється з кінця весни. Середину жовтня відзначено певним зупиненням, пов'язаним з очікуваннями масованих ракетних обстрілів.

За останні місяці вдалося відновити лише 25% попиту від довоєнних показників. Проте, експертка вважає, що це недостатньо, аби прогнозувати значний ріст цін. Навпаки, при підвищеному попиті ціни можуть зростати обережно через вплив на собівартість. Зазначається, що до кінця року вартість може зрости на близько 7% в гривні, і цей ріст може бути вищим у сегментах з концентрацією платоспроможного попиту та активною будівельною динамікою.

Раніше ми дізналися в експертки з нерухомості, що відбудеться з попитом на житло в грудні. Також ми пропонуємо дізнатися, як правильно купувати житло в Європі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.