Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Крок за кроком: як правильно купувати житло в Європі

Памʼятайте, що знання місцевих особливостей важливе навіть на ринку нерухомості

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть купити житло в Європі

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Купівля нерухомості за кордоном досить складний процес. Все через різноманітність цін, пропозицій та юридичних нюансів, з якими більшість людей просто не знайомі. Саме тому цей процес потребує серйозного вивчення та аналізу.

GOBankingRates поговорив із засновником і директором Cloud Nine Spain Шоном Вуллі, який поділився головними рекомендаціями.

Пориньте в європейський спосіб життя

У цьому питанні важливо глибоко познайомитися з європейським способом життя і культурою перед покупкою. Експерт радить зробити для початку тривалу подорож до Європи, адже різноманітність нерухомості на досить невеликих територіях значна.

Ще він радить:

  • дивитися відеоролики про експатів (іноземних фахівців, які працюють за короткостроковим контрактом);

  • читати блоги;

  • вступати до громадських груп, щоб зрозуміти повсякденне життя у вибраному регіоні.

Співпрацюйте з місцевою компанією з продажу нерухомості

Саме вони пояснять вам безліч багато культурних нюансів, а також зможуть запропонувати райони, що відповідають вашому списку побажань. Памʼятайте, що знання місцевих особливостей важлива на ринку нерухомості. Також співпраця з багатомовними агентами, знайомими з відповідними районами, дозволяє уникнути турбот.

Завчасно вивчіть правила отримання візи та дозволу на проживання

Перед купівлею житла не всі знають юридичні нюанси, але з ними точно треба ознайомитися, аби в майбутньому не мати великих проблем. Також країни пропонують різні візи залежно від:

  • суми інвестицій;

  • пенсійного статусу;

  • зайнятості тощо.

Саме тому варто розібратися у правилах і підтвердити право на отримання візи.

Отримайте попереднє схвалення на іпотеку

Ще важливо переконатися, що ви зможете отримати іпотечний кредит. Не забудьте дізнатися й про те, яку суму ви зможете отримати. Подайте детальну фінансову документацію, щоб брокери могли проаналізувати відповідність вимогам.

Проаналізуйте усі витрати на нерухомість

За словами експерта, крім ціни продажу, покупці повинні знати й про податкові та транзакційні витрати, які часто наближаються до 10-15%. Ще слід вивчити одноразові витрати на закриття угоди та постійні витрати на володіння нерухомості. Йдеться про такі витрати, як комунальні платежі.

Працюйте зі службою обміну валют

Наприклад, обмінні компанії надають вигідніші курси, ніж банки, для великих міжнародних переказів. Саме тому, якщо ви це врахуєте, то зважаючи на коливання курсів валют, фахівці-брокери оптимізують вартість обміну. Все для того, аби ваші гроші приносили вам максимальну користь за кордоном.

Раніше ми повідомляли, чи варто скуповувати комори в ЖК. Також ми з оглядачкою ринку нерухомості розібралися, який регіон краще обрати для покупки квартири.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.