Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Попиту не буде? Що чекає на ринок нерухомості найближчим часом

Оглядачка ринку запевнила у коментарі, що в цей період чимало девелоперів будуть використовувати досить популярний маркетинговий хід

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На ринку досить низький попит

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ринок нерухомості теж саме та сфера, яка максимально залежить від сезонності. Адже іноді через великий попит житло може коштувати досить дорого. Однак зараз українці зможуть "вихопити" досить "гарячі" пропозиції. Адже з грудня по січень буде певний спокій на ринку, а отже варто чекати чималих акцій від девелоперів.

Про це ексклюзивно у коментарі сайту Pro Гроші розповіла оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак.

Вона запевняє, що традиційно грудень та січень характеризуються зниженим попитом. Саме в цей час на ринку спостерігається певне "затишшя", а тому ціни в цей час можуть бути цілком комфортними.

Попереду новорічні свята, а тому через малий попит багато компаній впроваджують різноманітні знижки, акції та спецпропозиції. Все це для того, аби збільшити інтерес до покупки нерухомості, а для девелоперів це є можливістю реалізувати певну кількість квартир.

Цей популярний маркетинговий хід привертав увагу багатьох людей, але все змінилося з початком повномасштабної війни в Україні до 24 лютого 2022 року. На ринку нерухомості спостерігається затишок, що відкриває можливість отримати значні знижки перед прийдешніми святами.

Вікторія Берещак, коментуючи для наших журналістів, роз’яснила концепцію знижки та дисконту. Це знижка, яка знаходиться приблизно в середньому діапазоні ринкових цін. Вона свідчить про те, що забудовник не опинився в дуже складній ситуації, щоб різко знижувати ціни або привертати кошти будь-якими засобами. Зараз середній рівень знижок на ринку складає приблизно 10-15%, в той час, як до початку війни цей показник становив 8-10%.

Також компанії збільшують кількість спеціальних пропозицій, можливо, запроваджують нові програми розтермінування або фіксованого курсу долара, щоб привернути увагу покупців.

Як не натрапити на аферистів на ринку нерухомості

Раніше ми вже писали, що здебільшого всі сфери аферистів направлені на людей, які знаходяться у нестабільному емоційному стані.

Тому під час оренди житла треба взяти до уваги одразу декілька порад. Для початку потрібно переконатися, що спілкування дійсно відбувається з власником житла. Саме тому потрібно попросити копії документів, які підтверджують власність.

Також варто отримати доручення від власника на підписання договору оренди, адже це буде гарантувати ваші права та безпеку. Більше читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші також писав про те, як швидко продати квартиру. Також ми пояснювали, у яку нерухомість краще інвестувати в Україні.

Раніше журналісти сайту дізналися в експертки з нерухомості, які ЖК матимуть великий попит після війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.