Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Цінова магія грудня – що буде з вартістю нерухомості наприкінці року

Експертка з нерухомості розповіла, що в грудні на ціноутворення будуть впливати кілька чинників

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Експертка розповіла, що буде з цінами на нерухомість в грудні

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ринок нерухомості в Україні завжди привертав увагу як інвесторів, так і приватних осіб, що шукають нове житло. Завершення року є періодом, коли цей інтерес збільшується. Тому, грудень, крім того, що приносить святковий настрій, може мати вагомий вплив на ціни квартир та будинків в Україні.

Про те, які зміни у вартості житла відбудуться в грудні редакція сайту Pro Гроші дізналася в оглядачки ринку нерухомості Вікторії Берещак.

Що буде з цінами на нерухомість в грудні

В грудні ціни на будинки та квартири будуть змінюватися. Як розповіла експертка, на вартість житла в останній місяць 2023 року буде впливати два фактори, йдеться про:

  • рівень попиту;
  • етапи відновлення попиту.

При цьому Вікторія Берещак зазначила, що наразі на ринку нерухомості спостерігається обмежений попит, який повільно відновлюється з кінця весни. До того ж з середини жовтня відбувся певний "стоп", який пов'язаний з очікуваннями повторення тогорічного сценарію з ракетними обстрілами.

Оглядачка ринку нерухомості також додала, що на сьогодні вдалося відновити близько 25% попиту від довоєнних показників. Однак вона вважає, що це недостатнім фактором аби стверджувати, що підвищений попит призведе до зростання цін. Навпаки, в умовах підвищеного попиту вартість житла може зростати у стриманому діапазоні через вплив на собівартість.

"Тому до кінця року ціна зросте в гривні ще приблизно на 7%. Зрозуміло, що у комплексах, де є зосереджений платоспроможний попит, високий ступінь готовності та висока будівельна динаміка, там цей показник буде вищим", – підсумувала Вікторія Берещак.

Чи можна буде в грудні придбати нерухомість зі знижкою

Оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак у коментарі сайту Pro Гроші розповіла, що перед новорічними святами компанії впроваджують різні знижки та акції для стимулювання інтересу до покупки нерухомості. Це чудова нагода для покупців придбати нерухомість зі знижкою, а для девелоперів – реалізувати певні лоти.

Вікторія Берещак пояснила, що українці можуть отримати хорошу знижку та дисконт у розмірі приблизно 10-15%. При цьому експертка зазначила, що до повномасштабної війни цей показник сягав 8-10%.

Раніше ми повідомляли, за скільки можна орендувати нерухомість в Києві наприкінці листопада. Також ми писали, які переваги та недоліки мають квартири на першому поверсі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.