Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Зручність чи обмеження: які переваги та недоліки мають квартири на першому поверсі

Наразі реалії та запроси людей у виборі нерухомості дещо змінились, а тому змінився і попит на поверх майбутнього житла

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Квартири на певних поверхах користуються більшим попитом

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці продовжують купувати квартири, однак під час цього процесу багато хто вагається, адже не знає на якому поверсі краще обрати квартиру. Іноді все ж таки люди схиляються до житла на першому поверсі, але цей варіант має, як свої плюси, так і мінуси.

Про це пише сайт Pro Гроші.

Переваги проживання на першому поверсі

  • Зручність

Це дійсно чималий плюс, адже у такому випадку вас не потрібно ходити сходами або підійматися ліфтом. Також у вас не виникне проблем під час переміщення меблів та продуктів навіть, якщо ліфт не буде працювати.

  • Додатковий рівень безпеки

Якщо у будинку виникне надзвичайна ситуація, наприклад, пожежа, то мешканці першого поверху можуть швидко й легко евакуюватися. Однак не так сильно пощастило у цьому питання мешканцям вищих поверхів. Також швидше до вас дістануться й аварійні служби.

  • Доступність для людей з проблемами пересування або обмеженими можливостями

У цьому випадку можна навіть не перейматися про те, аби постійно функціонував ліфт, а це забезпечує більшу незалежність і зручність.

Недоліки проживання на першому поверсі

  • Порушення приватності

Все через те, що вікна у таких квартирах розташовані досить низько, а тому перехожі та сусіди, найімовірніше, матимуть прямий доступ до вашого житлового простору. Це може зменшити відчуття особистого простору, адже ви будете постійно перейматися, що хтось за вами може підглядати.

  • Вищий рівень шуму

З квартири ви можете бачити й чути пішохідний рух, переміщення на автостоянках. Також буде чималий шум від місць загального користування. І це дійсно проблема, адже, наприклад, мешканці квартир, які розташовані вище зазвичай живуть у тиші. Цей факт може стати незручним, особливо для тих, хто цінує тихе й спокійне середовище проживання.

  • Вищий ризик пограбувань

Через те, що дані квартири розташовані низько, вони можуть бути більш доступні для злочинців. Тому варто памʼятати, що ви можете стикатися з проблемами безпеки частіше, ніж оселі на вищих поверхах.

На якому поверсі квартиру легше продати

Раніше ми вже розповідали про те, що найбільш ліквідними вважаються середні поверхи. Такі оселі мають досить великий попит, а тому і розбирають їх швидко. Однак наразі реалії та запроси людей дещо змінились.

Українці очікують можливі відключення світла, тому зараз, коли хтось купує квартиру, то більше цікавиться питанням енергетичної незалежності. Тобто, щоб була можливість дійти до помешкання сходами, наприклад, з пакетами продуктів, щоб вигуляти собаку, спустити коляску з дитиною тощо.

Саме тому сьогодні продати квартиру на перших поверхах вам буде точно легше, ніж на останніх. Все це знову ж таки через зручність. Більше про це читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми повідомляли, що потрібно перевірити перед покупкою квартири. Також ми писали, що робити українцям, які отримали нерухомість з боргами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.