Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

У Києві подешевшали квартири: за скільки можна орендувати нерухомість в кінці листопада

Здешевлення житла в Києві за останній місяць може вплинути на рішення багатьох людей щодо пошуку нового місця проживання

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Києві знизилися ціни на оренду квартир

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ринок нерухомості в Україні продовжує вражати своєю динамікою, особливо, коли йдеться про ціни на оренду квартир та будинків в столиці. Так, протягом останнього місяця, з 31 жовтня по 30 листопада 2023 року, в Києві відбулося значуще здешевлення житла.

Про це свідчать дані платформи оголошень з пошуку житла M2bomber.

Як змінилася вартість оренди квартир у Києві

За останній місяць в столиці України ціни на виймання житла знизилася на 9,18%. Наприкінці жовтня середня вартість оренди квартир складала 17 160 гривень на місяць, але зараз, на 30 листопада, можна знайти нерухомість за 16 000 гривень на місяць.

Така ситуація може значно полегшити пошук квартири та будинків. Крім того, зниження вартості допоможе зберегти ваш бюджет.

За скільки тепер можна орендувати квартиру в різних районах

Традиційно найдорожчим районом міста Київ вважається Печерський. В жовтні там можна було знайти нерухомість за середньою ціною 28 126 гривень на місяць. Однак на сьогодні цей показник знизився до 27 551 гривні на місяць. Це призвело до того, що цей район втратив свій статус "найдорожчий", і його позицію зайняв Шевченківський. Це пов'язано зі зростом цін на квартири, а саме на 13,43%: з 26 052 до 29 551 гривні на місяць.

Щодо найдешевших районів, лідерство традиційно належить Деснянському, а далі розташувалися Дарницький та Дніпровський. Там ціни на оренду коливаються в межах 11 000 – 13 500 гривень на місяць.

Де не варто орендувати квартири

Раніше експертка з нерухомості Вікторія Берещак у коментарі сайту Pro Гроші розповіла, які будинки краще оминати. І, за її словами, рекомендується орендувати житло в старому житловому фонді через низький рівень енергоефективності, адже це може призвести до великих витрат на опалення та комунальні послуги.

Варто обирати будинок для оренди, який відповідає усім вимогам. Також експертка нагадала важливість навколишньої інфраструктури, така як магазини, садочки, школи, дитячі майданчики та лікарні.

Раніше ми писали, як уникнути шахрайства при оренді житла. Також пропонуємо дізнатися, яку частку зарплати доведеться віддати в різних містах за оренду квартири.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.