Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Квартири у новобудовах Києва – чи вдасться в грудні вигідно придбати нерухомість

Попри складні умови, український ринок нерухомості залишається активним та демонструє певну динаміку цін

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Києві подорожчали квартири в новобудовах

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Український ринок нерухомості розвивається навіть під час повномасштабної війни. Делопери продовжують будівництво будинків та активно відкривають нові проєкти. А що ж відбувається з цінами на житло в новобудовах?

Редакція сайту Pro Гроші ґрунтуючись на даних порталу M2bomber пропонує дізнатися, скільки коштують квартири в нових будинках у Києві.

Що відбулося з цінами на нерухомість в новобудовах

В грудні вартість житла в новобудовах буде визначатися попитом, що своєю чергою також залежить від певних чинників:

  • очікування масованих обстрілів та відключень світла;
  • ситуація на фронті;
  • впровадження знижок та акцій від забудовників.

Проте вже станом на 4 грудня, відомо, що за останній місяць в Києві ціни на нерухомість первинного ринку зросли. Ціна за один квадратний метр виросла на 0,53%: з 42 375 до 42 600 гривень. Це може здатися невеликими змінами, проте, якщо вирахувати різницю купівлі квартири, наприклад, 50 "квадратів" вийде переплата у 11 250 гривень.

Найбільша частка новобудов у столиці продається за 24 200 гривень за один квадратний метр (7,7% від загальної кількості оголошень). Найменше оголошень з продажу квартир в нових будинках мають ціну 2 200 гривень за "квадрат" (0,2%).

Яка ситуація з ціноутворенням на нерухомість буде спостерігатися в грудні

Експертка з нерухомості Вікторія Берещак у коментарі сайту Pro Гроші поділилася своїми прогнозами щодо змін у вартості житла в грудні. Вона розповіла, що на ціноутворення вплинуть обмежений попит та етапи його відновлення.

Умови обмеженого попиту, що повільно відновлюється з кінця весни, викликали тимчасовий "стоп", особливо з середини жовтня. Наразі він почав поступово збільшуватися.

Вікторія Берещак вважає відновлення 25% попиту недостатнім для впливу на підняття цін. Підвищений попит виступає як стримувальний фактор, підвищуючи ціни в стриманому діапазоні через вплив на собівартість.

Прогнозується, що до кінця року ціна зросте в гривні приблизно на 7%, особливо в комплексах з платоспроможним попитом, високою готовністю та будівельною динамікою.

А ще раніше ми дізналися в експертки з нерухомості, що чекає на ринок нерухомості найближчим часом. Також ми повідомляли, за скільки можна було орендувати нерухомість в Києві в кінці листопада.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.