Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Ціни йдуть на спад: де в Україні дешевшають квартири в новобудовах

У більшості містах України вартість нерухомості зростає, проте в одному спостерігається зниження цін

Фото: ЛУН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на квартири в новобудовах Полтави

Фото: ЛУН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У світі первинного ринку нерухомості, де ціни тенденційно зростають, Полтава стає винятком. Замість очікуваного підйому цін, місто переживає дивовижне зниження. Проте, скільки ж в середньому коштує житло в нових будинках?

Редакція сайту Pro Гроші пропонує з цим розібратися за допомогою даних онлайн-платформи оголошень M2bomber.

Яка середня вартість квартир в Полтаві

У Полтаві спостерігається доволі незвичайна ситуація, особливо якщо порівнювати з іншими містами. Замість зростання цін, там відбувається зниження. Так, з 2 січня по 28 лютого вартість одного квадратного метра знизилася на 3,23%: з 31 000 до 30 000 гривень.

Тож, купівля квартира загальної площею 63 квадратних метри обійдеться 1 890 000 гривень або ж 49 543 долари за курсом 38,69 гривні/долар.

Цікаво, що квартири в новобудовах Полтави, що за 6 місяців, що за рік подешевшали також на 3,23%. Це свідчить по сталість ринку нерухомості в цьому місті.

Скільки коштують квартири в різних районах Полтави

В різних районах Полтави ціни на "квадрат" первинної нерухомості мають незначний розкид. Так, найдорожчі квартири знаходиться в Подільському районі, там вартість одного квадратного метра становить в середньому 33 000 гривень.

На другому місці по вартості знаходиться Київський район. Там є можливість купити нерухомість в новобудові за 31 000 гривень/квадратний метр.

Найдешевша первинна нерухомість в Полтаві коштує 29 250 гривень за "квадрат". Знайти квартири за такими цінами можна в Шевченківському районі.

Як змінилась вартість новобудов у Києві наприкінці лютого

В Києві наприкінці лютого один квадратний метр житла в новому будинку коштує 42 950 гривень. З 2 січня по 25 лютого ціни зросли на 0,59%, що еквівалентно 250 гривням.

Розрахунки показують, що за останні шість місяців ціни на житло в нових будинках впали на 3,1%. Наприкінці січня один квадратний метр обійшовся в 42 700 гривень, а на кінець лютого ця ціна зросла до 42 950 гривень.

Раніше ми повідомляли, де та скільки потрібно працювати, аби придбати квартиру. Також пропонуємо дізнатися, який вигляд має найдорожча квартира Полтави.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.