Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Ціни вдалося "заморозити"? Як змінилась вартість новобудов у Києві наприкінці лютого

Пропонуємо дізнатися, яка цінова тенденція спостерігається на київському первинного ринку нерухомості

Фото: ЛУН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У Києві дещо подорожчали квартири первинного ринку

Фото: ЛУН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Київ завжди привертав увагу багатьох людей. Під час повномасштабної війни ситуація не змінилася. Ба більше, столиця стала певним хабом для українців з різних областей. Тому, попит на житло залишається великий, відповідно постійно змінюються ціни на квартири.

Редакція сайту Pro Гроші пропонує дізнатися, скільки коштують квартири в новобудовах столиці. Для цього ми використали дані онлайн-платформи оголошень M2bomber.

Як змінилися ціни на квартири в новобудовах Києва


У Києві наприкінці лютого один квадратний метр квартири в новому будинку коштує 42 950 гривень. З 2 січня по 25 лютого ціни на житло первинного ринку зросли на 0,59%, а це 250 у гривневому еквіваленті.

Пропонуємо розрахувати, на яку суму потрібно було заплатити за квартиру 46 квадратних метрів у січні та скільки в лютому:

  • січень: 42 700 гривень × 46 "квадратів" = 1 964 200 гривень;
  • лютий: 42 950 гривень × 46 "квадратів" = 1 975 700 гривень.

З 2 січня по сьогодні нерухомість в новобудовах Києва подорожчала на 11 500 гривень.

Цікаво, що за останні шість місяців ціни на квартири в нових будинках знизилися на 3,1%. Так, ще в серпні 2023 року середня вартість "квадрату" становила 44 325 гривень. За цей період квартири подешевшали на 1 375 гривень.

Скільки коштують квартири в новобудовах в різних районах Києва


За останній місяць в деяких районах столиці спостерігається зниження цін на нерухомість первинного ринку, а саме в:

  • Шевченківському – 48 275 гривень за квадратний метр;
  • Голосіївському – 47 950 гривень за "квадрат";
  • Деснянському – 33 200 гривень за квадратний метр.

Печерський район залишається найдорожчим. Там пропонують купувати квартири за 85 850 гривень/"квадрат". Тоді як найбюджетніша нерухомість знаходиться в Деснянському районі, де відбулося зниження цін.

Також знайти відносно не дороге житло на первинному ринку можна в Дніпровському (37 300 гривень за квадратний метр) та Солом'янському (37 400 гривень за "квадрат") районах.

Раніше ми повідомляли, яку суму необхідно накопичити для купівлі нерухомості первинного ринку в Дніпрі. Також пропонуємо дізнатися результат дослідження, яке показало, де та скільки потрібно працювати, аби придбати власну квартиру.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.