Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Ціни вже не спинити: скільки коштують квартири на первинному ринку у Львові

Пропонуємо дізнатися, як змінилася вартість нерухомості в новобудовах за місяць

Фото: ЛУН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Львові подорожчали квартири в новобудовах

Фото: ЛУН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на нерухомість змінюються майже кожного дня, вже не кажучи про місяці. Так, у Львові було зафіксовано зростання вартості квартир на первинному ринку.

Про це свідчать дані онлайн-платформи оголошень M2bomber.

Як змінилися ціни на квартири в новобудовах


З 2 січня по 14 лютого квадратний метр квартир в нових будинках подорожчав на 0,78%, до 35 550 гривень за "квадрат". Здається, що зростання цін відбулося менше ніж на 1%, і це незначний показник. Проте насправді навіть такі коливання даються взнаки у фінальній вартості житла.

Так, наприклад, обираючи квартиру в новобудові з загальною площею 64 квадратних метри, доведеться заплатити 2 275 200 гривень. Тоді як минулого місяця за таку ж саму нерухомість потрібно було сплатити 2 257 600 гривень. Тобто, за 45 днів житло подорожчало на 17 600 гривень.

Що відбулося з цінами на нерухомість за рік


Цікаво, що за рік у Львові вартість квартир в новобудовах не зросла, а знизилася на 8,49%. Згідно з даними, 1 лютого 2023 року середня вартість житла складала 38 850 гривень за "квадрат", а вже 14 лютого поточного року – 35 550 гривень за квадратний метр.

Що відбулося з цінами на новобудови в січні


Загалом у січні 2024 року по всій території України спостерігалося зростання цін на квартири в новобудовах. Найбільше подорожчання було зафіксовано в Кіровоградській та Одеській областях, там забудовники додали до вартості 5,3% та 5% відповідно.

Проте, відбувалося й певне зниження цін. Несподівані тенденції були в Полтавській області, де квартири в нових будинках подешевшали 10%.

В Запорізькій області відбулася певна "пауза", адже за місяць ціни на квартири не змінилися. Там надалі продають нерухомість на первинному ринку в середньому за 23 463 гривні/"квадрат".

Зазначається, що протягом року саме в Житомирській області найбільше подорожчала нерухомість в нових будинках. Українці мають переплатити аж 40%.

Раніше ми повідомляли, які існують переваги купівлі квартири в готовій новобудові. Також ми пропонуємо дізнатися, скільки коштує оренда квартир в новобудовах Києва.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.