Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

За комфорт потрібно платити – скільки коштує оренда квартир в новобудовах Києва

Оренда нерухомості первинного ринку в Києві стала популярним вибором серед українців

Фото: DIM.RIA, УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Розповідаємо, скільки коштує оренда квартир в новобудовах в різних районах Києва

Фото: DIM.RIA, УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці все частіше обирають оренду нерухомості в Києві, зокрема в новобудовах, і це не дивно. Популярність цього варіанту житла зумовлена безліччю факторів, зокрема зручною інфраструктурою, яка часто є в нових будівлях. Однак, як і в усьому, за додатковий комфорт доводиться платити, що робить вартість оренди в новобудовах значно вищою порівняно з житлом на вторинному ринку.

Редакція сайту Pro Гроші вирішила дізнатися, скільки коштує оренда квартир в новобудовах Києва. Для цього ми проаналізували оголошення на маркетплейсі DIM.RIA.

Яка вартість оренди квартир в новобудовах Києва


Винаймати нерухомість первинного ринку не є дешевим задоволенням. Ціни розпочинаються від 17 700 гривень. За цю суму можна отримати однокімнатну квартиру з сучасним ремонтом та меблями у ЖК "Місто Квітів" в Подільському районі. В оголошенні зазначено, що в кімнаті встановлені панорамні вікна, а з балкона відкривається вид на парк.

В Подільському районі можна орендувати квартиру від 17 700 гривень
В Подільському районі можна орендувати квартиру від 17 700 гривень
Фото: Скріншот

Далі ціни в цьому районі коливаються від 22 000 до 60 880 гривень, але варто зауважити, що найвищу щомісячну плату вимагають за трикімнатну квартиру з дорогим ремонтом.

В Солом'янському районі ціни вже становлять 18 500 та 45 660 гривень за однокімнатну квартиру. При цьому можна орендувати дво- та трикімнатні квартири від 21 000 до 28 000 гривень.

У інших районах Києва, таких як Шевченківський, Голосіївський, Святошинський, Печерський та Дарницький, ціни на оренду квартир в новобудовах починаються від 30 000 гривень. При цьому слід враховувати додаткові витрати на комунальні послуги та послуги інтернет-провайдера.

Найдорожча нерухомість, яку пропонують винаймати за 190 250 гривень за місяць, знаходиться в Печерському районі. За цю вартість пропонують двокімнатну квартиру з меблями та панорамними вікнами. Зазначається, що додатково потрібно сплачувати комунальні послуги:

  • влітку – 2 500 гривень;
  • взимку – 5 000 гривень.

В Печерському районі найдорожчі квартири
В Печерському районі найдорожчі квартири
Фото: Скріншот

Де найдорожча нерухомість в Києві


На вторинному ринку нерухомості протягом першого тижня лютого відзначилося невеличке зростання цін на 0,2%, з 55 600 гривень (31 січня) до 55 735 гривень (9 лютого). Найвищі ціни припадають на Печерський район, де на 9 лютого середня ціна за квадратний метр становила 75 736 гривень.

Шевченківський район посідає друге місце за вартістю, де середня ціна за квадратний метр становить 69 120 гривень. Солом'янський район також увійшов до лідерів, адже квадратний метр коштує в середньому 60 795 гривень.

Раніше ми повідомляли, яка незвичайна тенденція була зафіксована на первинному ринку житла. Також пропонуємо дізнатися, що відбулося на первинному ринку нерухомості в січні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.