Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Доведеться заплатити чималі гроші – де найдорожча нерухомість в Києві

У одному з районів столиці ціна за квадратний метр нерухомості є найвищою не лише в Києві, але й по всій території України

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Печерському районі найдорожчі квартири

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Київ завжди славився великим попитом на вторинний ринок нерухомості. Тому ціни за квадратний метр постійно змінюється, і найчастіше у бік зростання. Так, за перший тиждень лютого в цьому сегменті відбулося подорожчання квартир на 0,2%. Тобто коливання доволі незначне: з показника 55 600 гривень (31 січня) до 55 735 гривень (9 лютого).

Про це свідчать дані онлайн-платформи оголошень M2bomber.

Де в Києві найдорожчі квартири

В столиці вартість нерухомості на вторинному ринку може значно відрізнятися залежно від розташування. Однакові квартири, але в різних районах, коштують зовсім по-різному.

Найдорожча "вторинна" нерухомість Києва знаходиться в Печерському районі. Станом на 9 лютого там середня вартість "квадрату" становить 75 736 гривень. При цьому варто зазначити, що починаючи з 7 січня там відбувається постійне зниження вартості квартир.

Купівля квартири в цьому районі обійдеться в чималу копієчку. Так, обираючи нерухомість 75 квадратних метрів будьте готові віддати 5 680 200 гривень.

Цікаво, що Печерський район є найдорожчим не лише в Києві, але й по всій Україні.

На другому місці опинився Шевченківський район. Там середня вартість квартир становить 69 120 гривень за квадратний метр.

Також до лідерів по найвищій ціні за "квадрат" приєднався Солом'янський район. Там потрібно буде сплатити за квартиру в середньому 60 795 гривень за квадратний метр.

Які тенденції були на "вторинці" у січні 2024


Український ринок нерухомості, зокрема вторинного житла, демонструє активність. Аналіз за січень 2024 року показав, що середня вартість однокімнатних квартир зросла найбільше в Івано-Франківській та Житомирській областях – на 5,5% та 7% відповідно.

У Києві зафіксований рекорд середньої вартості однокімнатної квартири – 91 219 доларів, що є зростанням на 15% за рік. У Львівській області ціна становить 66 399 доларів США, а в Закарпатській – 52 724 долари США.

Найнижчі ціни на однокімнатні квартири можна знайти в Миколаївській області, де вартість складає 23 143 долари (зниження на 1,46%). У Херсонській області зафіксовано найбільше знецінення вторинної нерухомості, знижка становить 1,99%, але вартість залишається вищою, ніж в Миколаївській області – 23 314 доларів.

Раніше ми повідомляли, що у Києві здають "розбиту" квартиру за завищеною ціною. Також пропонуємо дізнатися, яка нерухомість буде недоступна за програмою "єОселя".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.