Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Вторинний ринок "б'є по гальмах"? Що відбулося з цінами на нерухомість в Києві

Зазвичай вартість квартир на вторинному ринку залежить не від попиту чи інших факторів, а саме від її власників

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Києві змінилися ціни на квартири вторинного ринку

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ринок нерухомості в Києві має великий попит, оскільки в місто приїжджають як на роботу, так і на навчення. До того ж після 24 лютого 2022 року столиця стала хабам для багатьох переселенців. Відповідно це призвело до збільшення цін на квартири. І, це стосується не лише орендної плати, але й купівлі житла на вторинці.

Про це свідчать дані онлайн-платформи оголошень M2bomber.

Яка змінилася вартість квартир на вторинному ринку Києва


Станом на 30 січня в столиці придбати квартиру в старому будинку можна за ціною 55 628 гривень/квадратний метр. Тому якщо брати нерухомість 55 "квадратів", за неї доведеться заплатити понад 3 мільйони гривень.

При цьому 30 грудня 2023 року українці могли придбати нерухомість на вторинному ринку Києва за 55 615 гривень/квадратний метр. Тобто за місяць квартири на вторинці подорожчали лише на 13 гривень.

Важливо зазначити, що протягом січня середня вартість нерухомості постійно змінювалася. Був період, коли ціни знизилися до 55 403 гривні/квадратний метр. Такий показник був зафіксований 23 січня. Потім повернулася тенденція зі зростанням вартості "квадрата" на вторинному ринку.

Скільки коштують однокімнатні квартири в Києві


Найбільше однокімнатних квартир в Києві продають за ціною 44 800 гривень/квадратний метр. Кількість оголошень з такою пропозицією складає 7,8% зі 100%. Також на сайтах з нерухомості можна знайти:

  • 6,7% оголошень про продаж однокімнатного житла за ціною 53 200 гривень/квадратний метр;
  • 5,1% пропозицій за 39 200 гривень/квадратний метр;
  • 4,8% – 58 800 гривень/квадратний метр;
  • 4,7% – 36 400 гривень/квадратний метр.

Згідно з цими даними, в столиці можна придбати однокімнатну квартиру за різними цінами. Все залежить від певних факторів, зокрема стану нерухомості та розташування.

Що відбулося з цінами на квартири в новобудовах Києва


У Києві вартість квартир в нових будинках за останній місяць зросла на 1,53%. Якщо напочатку грудні 2023 року середні ціни на нерухомість в столиці становили 42 350 гривень/квадратний метр, то 25 січня 2024 року цей показник зріс до 43 000 гривень за "квадрат".

Раніше ми повідомляли, яких змін чекати на ринку нерухомості Києва. Також пропонуємо дізнатися, де найдешевша оренда нерухомості в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.