Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Ціни "тиснуть на газ"? Як змінилась вартість новобудов у Києві наприкінці січня

Ринок нерухомості в Києві доволі різноманітний, тому кожен покупець зможе знайти для себе ідеальну пропозицію

Фото: ЛУН, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Києві подорожчали квартири в новобудовах

Фото: ЛУН, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Український ринок нерухомості майже щодня змінює ціни. Особливо це стосується міст, де житло має великий попит. Так, у Києві за останній місяць ціни на квартири в новобудовах зросли на 1,53%, що свідчить про динамічні зміни в цьому секторі.

Про це свідчать дані онлайн-платформи оголошень M2bomber.

На початку грудня 2023 року українці могли придбати нерухомість за 42 350 гривень за квадратний метр. Проте до 25 січня 2024 року ціна зросла, і тепер покупцям потрібно буде сплатити за один "квадрат" 43 000 гривень.

Це призвело до того, що за місяць вартість квартир з загальною площею, наприклад, 50 квадратних метрів, зросла на 32 500 гривень.

Яка вартість одного квадратного метра в усіх районах Києва


Що стосується вартості квадратного метра в різних районах Києва, то ціни значно відрізняються через розташування будинку. За останніми даними, найвища вартість фіксується в Печерському районі, де один квадратний метр обходиться в середньому 99 225 гривень.

На другому місці – Подільський район з ціною 76 175 гривень за квадратний метр. У Шевченківському районі вартість "квадрату" становить 43 250 гривень, тому він опинився на третьому місці.

Проте, попри ці високі ціни, в Києві є райони, де можна придбати житло за більш доступними цінами:

  • Солом'янський – 36 500 гривень;
  • Деснянський – 34 100 гривень;
  • Дарницький – 33 700 гривень.

Де найбільше подорожчають квартири в новобудовах


Оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак прогнозує зростання собівартості будівництва, що може вплинути на вартість житла, особливо в новобудовах конкретних міст. Так, у 2024 році нерухомість на первинному ринку в Києві та Львові може подорожчати більше, ніж в інших регіонах, через обмежений платоспроможний попит.

Прогнозується, що середня ціна квадратного метра в Києві може зрости на 15% в гривні, а у Львові – з похибкою в межах 3-5%, в залежності від рівня попиту.

Експертка також назвала міста-хаби, де спостерігатиметься зростання цін за нерухомість, такі як Ужгород, Дніпро, Івано-Франківськ, Полтава та Кропивницький. Зазначається, що підвищений попит може впливати на вартість житла, особливо для квартир у поліфункціональних комплексах з міксом інфраструктури "місто в місті" або "15-хвилинне місто".Така нерухомість може подорожчати щонайменше на 5-8% за середніми показниками.

Раніше ми повідомляли, що буде з новобудовами в Україні у 2024 році. Також пропонуємо дізнатися, що впливає на вартість квартир в новобудовах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.