Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Є 8 факторів – що впливає на вартість квартир в новобудовах

Ціни на квадратний метр в новобудовах формуються комплексно, враховуючи різноманітні фактори

Фото: ЛУН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Фактори, від яких залежить вартість нерухомості на первинному ринку

Фото: ЛУН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні нерухомість завжди привертала до себе увагу як населення, так й інвесторів. Одним із головних факторів, що впливає на кінцеве рішення покупців є вартість житла. Якщо казати за вторинний ринок, там ціна більше залежить від власників. У випадку новобудов – від конкретних факторів.

Редакція сайту Pro Гроші ґрунтуючись на даних DIM.RIA пропонує розглянути ключові аспекти, які визначають ціни на квартири в нових будинках.

Розташування будинку


Одним з основних факторів, що визначає вартість квартири в новобудові, є її місцезнаходження. Тому, чим ближче будинок знаходиться до центру, тим вища ціна за квадратний метр.

Також вартість квартири залежить від розміру населеного пункту і рівня доходу мешканців. Ось чому за нерухомість в центрі Києва або у центрі меншого міста доведеться заплатити різну суму.

Зверніть увагу, що квартири в новобудовах можуть бути дорожчими через близькість:

  • набережних;
  • парків;
  • історичних пам'яток.

Клас житлового комплексу


Вартість за квадратний метр у новобудові визначається переважно класом житлового комплексу. Квартири однакового розміру у будинках різних класів можуть суттєво відрізнятися в ціні.

Додатковий комфорт ЖК


Українцям варто бути готовим заплатити більшу суму за нерухомість, якщо в житловому комплексі передбачена додаткова інфраструктура. Тобто, у разі наявності:

  • охорони;
  • гостьової автостоянки;
  • дитячого садка;
  • ресторану;
  • фітнес-центра;
  • спортивного майданчика.

Планування квартири


Розташування кімнат, продумані планування та конфігурація квартир впливають на кінцеву вартість квадратного метра. Зазвичай на верхніх та нижніх поверхах квартири обходяться дешевше, але це залежить від конкретного будинку.

Ступінь готовності об'єкта


Ступінь готовності новобудови є одним з основних факторів, що впливає на ціну. Купівля нерухомості на ранніх етапах може бути вигідною, але пов'язана з ризиками. Здані об'єкти можуть коштувати більше, але безпека покупки вища.

Розвиненість інфраструктури


Наявність метро, торгових центрів, парків впливає на ціни, але не завжди призводить до їх підвищення. Ситуацію слід аналізувати комплексно, враховуючи інші аспекти.

Технологія будівництва


Технологія будівництва визначає технічні та експлуатаційні характеристики будинку. Цегляні будинки можуть відрізнятися вартістю від панельних. Різниця може становити 10-20%.

Наявність обробки


Ступінь обробки квартири також впливає на її вартість. Чистове оздоблення може підвищити ціну на 15-30%. Елітний ремонт "під ключ" також може призвести до додаткових витрат.

Раніше ми повідомляли, що буде з новобудовами в Україні у 2024 році. Також ми писали, де знизилися ціни на квартири.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.