Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Незвичайна тенденція на первинному ринку – де знизилися ціни на квартири

Зміни на ринку нерухомості можуть стати важливим фактором для покупців, які розглядають купівлю житла в новобудовах

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Львові подешевшали квартири в новобудовах

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Аналіз первинного ринку нерухомості за останні місяці демонструє несподівану тенденцію у Львові. Середня вартість одного квадратного метра квартири в новобудові майже не змінилася. З грудня 2023 року по середину січня 2024 року ціна "квадрату" знизилася всього на 2,45%.

Про це свідчать дані онлайн-платформи оголошень M2bomber.

На початку грудня минулого року українці купували нерухомість на первинному ринку у Львові за середньою ціною 34 750 гривень за один квадратний метр. Проте станом на 18 січня цей показник знизився до 33 900 гривень.

Яка вартість одного квадратного метра в усіх районах Львова

Ціни на квартири можуть дуже сильно відрізнятися по місту через своє місцезнаходження. Так, найдорожча нерухомість була зафіксована в наступних районах Львова:

  • в Сихівському районі, де один квадратний метр обходиться в середньому 69 000 гривень;
  • у Франківському районі ціна становить 39 600 гривень;
  • в Шевченківському – 38 200 гривень.

Зазначимо, що Львів також має три райони з найбільш доступними цінами:

  • Личаківський – 34 000 гривень;
  • Залізничний – 28 575 гривень;
  • Галицький – 28 000 гривень.

Що буде з цінами на новобудови до кінця зими

У коментарі для сайту Pro Гроші оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак розповіла, що протягом зимового періоду (січень-лютий) очікується обмежений попит, тому ціни на нерухомість значно не піднімуться. Вона вважає, що підвищення цін у такий період не має логіки, оскільки кількість покупців на ринку обмежена.

Ймовірно, всі зміни у вартості пов'язані з будівельною динамікою та іншими факторами, пов'язаними зі зміною в циклі будівництва. Вона прогнозує, що умовні кореляції будуть коливатися в межах кількох відсотків, не перевищуючи цей показник. Для первинного ринку нерухомості вона передбачає, що середньозважені ціни можуть збільшитися не більше ніж на 3% до кінця зими.

Раніше ми повідомляли, що буде з первинним ринком України у 2024 році. Також ми писали, де найбільше подорожчають квартири в новобудовах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.