Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Економія часу та зусиль? Які переваги купівлі квартири в готовій новобудові

Експерти радять спочатку визначитися в тому, для чого вам необхідне дане помешкання

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Купівля житла – відповідальний процес

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Здебільшого, коли українці хочуть квартиру у новобудові, то вони не завжди знають, що краще обрати – обʼєкт, який ще будується чи готовий. Однак насправді другий варіант має чимало переваг, а особливо під час війни.

Про це пише riel.ua.

Насправді купувати квартиру вже в готовому будинку має чимало переваг, адже він щонайменше видається безпечнішим, ніж той, який планують добудувати лише через кілька років. Це означає, що будівля вже готова, здана в експлуатацію, а отже всі комунікації під'єднані. Виходить, що ризиків фактично немає.

"Потенційний покупець може візуально оцінити реальний стан квартири та території довкола комплексу. До того ж заїхати до нового помешкання можна доволі швидко, не чекаючи кілька років, поки зводитимуть будинок", – запевняють експерти.

Основні переваги купівлі готового житла:

  • Можливість одразу бачити й оцінювати нерухомість. Ви можете перед тим, як одразу купувати, оцінити стан будівлі, чи якісно вона зроблена, чи немає там проблем тощо.
  • Не треба чекати. Ви можете заселятися у своє нове житло після того, як тільки його купили, і вам не треба чекати завершення будівництва.
  • Відсутність ризиків, пов’язаних із затримками. Купуючи готове житло, ви уникнете ризику затримок у будівництві, що можуть виникнути у випадку купівлі на його початку.
  • Ви можете побачити й оцінити навколишній район. Йдеться про інфраструктуру, транспортні маршрути, магазини й інші послуги в кроковій доступності.
  • Зменшення ризиків і невизначеності. Ви точно знатимете про стан і якість житла, а також його остаточну вартість. А от якби нерухомість лише будувалась, то цілком можливо, що ціна б змінювалась під час самого процесу.
  • Можливість переговорів. Покупці можуть провести переговори щодо ціни й умов продажу з продавцем на підставі фактичного стану житла.

Експерти радять визначитися спочатку в тому, для чого вам необхідне це помешкання. Якщо ви плануєте інвестувати в нерухомість для заробітку, то цілком сміливо можете це робити на етапі фундаменту. Але якщо ви хочете там жити, то краще вибирати готові варіанти помешкань і одразу в них заїжджати.

Як не натрапити на шахраїв під час купівлі житла

Щоб уникнути аферистів, слід дотримуватися декількох важливих порад:

  • Перед розглядом будь-якої угоди зверніться до досвідчених рієлторів та перевірте репутацію будівельних компаній або власників нерухомості.

  • Переконайтеся, що всі документи, пов'язані з нерухомістю, такі як договір купівлі-продажу, технічний паспорт, дозвільна документація, юридичні дозволи тощо, є коректними та оригінальними.

  • Уникайте підписання будь-яких документів чи здійснення платежів, якщо у вас є сумніви або питання щодо угоди.

  • Користуйтеся послугами юристів та рієлторів зі стабільною репутацією, які допоможуть вам зрозуміти всі аспекти угоди та захистять ваші інтереси.

  • Перш ніж укладати угоду, особисто огляньте нерухомість, переконайтеся у її стані та відповідності заявленим параметрам.

Також запамʼятайте, що завжди варто уникати значних передоплат або платежів без відповідної юридичної оцінки та угоди.

Раніше ми повідомляли, що буде з новобудовами в Україні у 2024 році. Також пропонуємо дізнатися, що впливає на вартість квартир в новобудовах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.