Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Первинний ринок Дніпра: скільки коштує нерухомість у лютому

Згідно з аналізом ситуації на первинному ринку, там цілий рік відбувається лише одна тенденція

Фото: ЛУН. Колаж: Pro Гроші

У Дніпрі подорожчали квартири в новобудовах

Фото: ЛУН. Колаж: Pro Гроші

Дніпро одне з найбільших міст України та займає четверте місце за чисельністю населення. У зв'язку з цим там є постійний попит на житло, що стає головним стимулом активного розвитку первинного ринку нерухомості. Ба більше, це є одним із головних причин змін вартості квартир.

Пропонуємо дізнатися, що відбулося з цінами на нерухомість первинного ринку. Для цього редакція сайту Pro Гроші використала дані онлайн-платформи оголошень M2bomber.

Що відбулося з цінами на квартири в новобудовах


За період з 2 січня 2024 року по 16 лютого 2024 року ціна на житло в новобудовах в Дніпрі злетіла на 13,77%, що становить великий стрибок вартості – від 37 400 до 42 550 гривень за квадратний метр. Цей значний ріст свідчить про активність ринку та високий попит на нерухомість в місті.

Так, у січні можна було придбати квартиру зі загальною площею 49 квадратних метрів за 1 832 600 гривень, а сьогодні за неї вже доведеться заплатити 2 084 950 гривень. За місяць нерухомість подорожчала на 252 350 гривень. За цю суму можна було додатково придбати 6,7 "квадратів".

За останні 6 місяців рівень цін зріс на 12,94%, досягнувши позначки від 37 675 до 42 550 гривень за квадратний метр. При цьому за рік вартість житла в новобудовах подорожчала на 5,06% Це свідчить про сталі тенденції на первинному ринку нерухомості у Дніпрі.

Яка вартість квартир в різних районах міста

Аналіз вартості квартир в різних районах міста також виявляє цікаві тенденції:

  • в Амур-Нижньодніпровському районі пропонують квартири з більш доступними цінами – 22 450 гривень за квадратний метр;
  • Соборний район та Центральний район мають найвищі ціни – 42 000 та 36 100 гривень за "квадрат";
  • Шевченківський район також відзначився високою вартістю нерухомості – 46 100 гривень за квадратний метр.

Отже, можна сказати, що ринок нерухомості в Дніпрі активний та динамічний, що відзначається зростанням цін та великим попитом на житло. Різниця у вартості залежно від району створює різноманітні можливості для покупців і інвесторів на цьому ринку.

Раніше ми повідомляли, які існують переваги купівлі квартири в готовій новобудові. Також пропонуємо дізнатися, скільки доведеться українцям заплатити за квартиру первинного ринку у Львові.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.