Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Головний колір в інтер'єрі: який нейтральний відтінок стане популярним у 2024 році

Завдяки йому ви зможете додати більше глибини та інтересу до нейтральної палітри, запевняють експерти

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть оновити свої оселі

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Саме на початку року дизайнери завжди прогнозують, які тенденції будуть лідирувати найближчим часом. Цей період не став виключенням, а тому у 2024 році один із кольорів стане справжнім трендом у світі інтер'єрів.

Про це пише Homes & Gardens.

Нещодавно нью-йоркська компанія з виробництва фарб Clare опублікувала свої прогнози щодо кольорів на 2024 рік. Експерти вважають, що протягом останнього часу шалений попит зріс на один із нейтральних тонів, який раніше був таким популярним. Саме тому цей колір буде трендом цього року.

Йдеться саме про коричневий колір та всі його відтінки. Якщо ви оберете будь-який від світлого до темніших відтінків, то точно не помилитися. Останні кілька місяців коричневий домінує в домашніх інтер'єрах.

Власники будинків почали дедалі частіше обирати його і замінили ним пом'якшені кремові або білі кольорів. Саме тому коричневий почав більше зʼявлятися на стінах в оселях людей. Фахівці виробника Clare кажуть, що цей колір стане провідним у 2024 році.

"Аналізуючи наші продажі у 2023 році, ми побачили, що однією з найпомітніших тенденцій було різке зростання продажів коричневої фарби майже на 100% у порівнянні з минулим роком", – зазначили у Clare.

Експерти переконані, що коричневий та всі його відтінки "змінюють наше уявлення про внутрішній простір, привносять відчуття тепла та приземленості, на які довго не звертали уваги". Саме завдяки йому ви зможете додати більше глибини та інтересу до нейтральної палітри.

Які кольори краще не використовувати вдома

Всім відомо, що до вибору палітри у вашій оселі треба підходити досить обережно, адже деякі кольори можуть викликати певні візуальні або психологічні відчуття, а тому не сприятимуть комфорту. Ось кілька відтінків, які краще взагалі уникати у приміщенні через їх можливі впливи на вашу психіку та атмосферу вдома:

  • темні кольори можуть зробити приміщення менш просторими та затемненими;

  • яскраві відтінки червоного можуть стимулювати та впливати на нервову систему;

  • яскравий жовтий колір може бути надто активним та створювати відчуття непокою;

  • яскраві флуоресцентні кольори можуть бути втомлюючими для очей та збудливими для психіки.

Це відомі психологічні впливи кольорів на людей. Проте ваш вибір – це особисте рішення, а тому також важливо враховувати свій власний смак та комфорт, а також атмосферу, яку ви хочете створити у своєму приміщенні.

Раніше ми повідомляли, як правильно вибрати відтінки для стильного і затишного житла. Також пропонуємо дізнатися, як створити позачасову вітальню.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.