Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Пориньте у "тиху розкіш": як зробити оселю елегантною і затишною

Дизайнери поділилися порадами, які допоможуть створити в оселі елегантний та розслаблений інтер'єр

Фото: Pinterest, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Дизайнери розповіли, як втілити в інтер'єрі тренд "тиха розкіш"

Фото: Pinterest, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Тенденція "тиха розкіш" завоювала світ моди та дизайну інтер'єру у 2023 році, та утримує свої позиції й у 2024-му. Цей стиль, відомий як "old money" або ж "старі гроші" демонструє стриману елегантність, використовуючи високоякісні матеріали. На думку дизайнерів, це новий вид мінімалізму, більш розслаблена і витончена версія холодного та клінічного стилю.

Про це пише Homes & Gardens.

Як зробити інтер'єр оселі в стилі "тиха розкіш"

Зробіть ванну кімнату в спокійних та теплих кольорах


У багатьох людей є бажання мати більше часу для себе та відпочивати від повсякденної рутини. Тому, дизайнери радять робити ванні кімнати не лише функціональним простором, але й певним оазисом добробуту, де можна зняти стрес та розслабитися.

У зв'язку з цим тенденція "коконування" набуває все більшої популярності. Оскільки це допомагає досягти комфорту та спокою в приватному місці відпочинку.

Ванна кімната в стилі джапанді
Ванна кімната в стилі джапанді
Фото: Pinterest

Дизайнери радять використовувати концепцію дизайну джапанді. Це поєднання скандинавської та японської естетики, де принцип "менше є більше" виражається через впевнений стиль. Використання натуральних матеріалів, зокрема волоського горіха, надає сучасній ванні кімнаті теплоту, а водночас відповідає тенденції "тиха розкіш".

Надайте перевагу кухні-вітальні


У 2024 році кухні стануть не просто функціональним простором. Ця кімната має випромінювати вишуканість і елегантність, аналогічні розкішній вітальні.

Дизайнер Бекка Гелбрейт розповіла, що кухня має стати місцем для спілкування з друзями та родиною, відмовляючись від орієнтованості на техніку. Кухня повинна бути схожа на вітальню – простір для проведення часу та комфортного відчуття, при цьому залишаючись функціональною.

Кухня-вітальня у стилі "тиха розкіш"
Кухня-вітальня у стилі "тиха розкіш"
Фото: Pinterest

Основним елементом для досягнення тихої розкоші в кухні з нейтральними відтінками є текстура. Додавання текстури, незалежно від кольору, робить приміщення цікавішим і приносить тепло. Текстура може мати різні форми: від грубих джутових килимів та плетених матеріалів, таких як лоза, до грубих керамічних виробів у вазах.

Створіть розкішну спальню


Спальня – прекрасне місце для тихої розкоші, де важливо створити затишок для відпочинку і розслаблення. Щоб в цій кімнаті відчувався стиль "old money" слід використовувати:

  • елементи мистецтва;
  • квіти;
  • килимки з обох сторін ліжка;
  • шовкову постільну білизну.

Розкішна спальня, яка асоціюється з "old money"
Розкішна спальня, яка асоціюється з "old money"
Фото: Pinterest

Дизайнери зазначають, що колірна гамма грає важливу роль: яскраві кольори здатні підіймати настрій, а нейтральні – створюють атмосферу спокою. Колір спальні слід вибирати відповідно до особистих вподобань і режиму дня.

Надавайте перевагу ніжним кольорам


Дизайнер інтер'єрів Джейк Арнольд створив унікальний простір, поєднавши сучасний каліфорнійський стиль і британський дизайн. Завдяки цьому вдалося отримати інтер'єр, який вражає своєю тихою розкішшю та комфортом.

Використовуючи теплий мінімалізм, дизайнер віддає перевагу нейтральним та коричневим відтінкам, створюючи спокійну атмосферу. Ці кольори сприяють розслабленню та надають приміщенню тепло.

Теплий мінімалізм вважається втечею від сучасного світу, де м'які та світлі кольори допомагають створити заспокійливе середовище, що заглушує шум. Цей підхід до дизайну робить оселі більш особливими та багатошаровими, надаючи перевагу комфортним кольорам, які відтворюють природу та тепло.

Обирайте якісні матеріали


Вибір матеріалів для кухні та ванної набуває особливого значення в тихому розкішному просторі, де візуальний вплив грає ключову роль. Розглядаючи різні матеріали важливо враховувати їх характеристики та обирати те, що відповідає вашому способу життя.

В дизайні розкішного будинку вже немає жорстких правил, вибирайте те, що особисто вам подобається, наприклад:

  • матеріали з мармуровим ефектом можуть бути чудовими, але слід уникати їхнього перевантаження;
  • граніт ідеально підходить для кухонних стільниць і панелей, випромінюючи розкіш і надійність;
  • деревина, незалежно від її віку та кольору, є відмінним вибором для створення теплого та розкішного вигляду будинку, а її природна краса та міцність роблять її ідеальною для будь-якого використання.

На думку дизайнерів, роблячи ремонт необхідно враховувати лише свої вподобання та обирати якісні матеріали. Це поможе створити ідеальний інтер'єр оселі, який буде не лише в тренді, але й прослужить тривалий час.

Раніше ми повідомляли, які дизайни інтер'єру будуть актуальні в цьому році та допоможуть створити унікальний простір. Також пропонуємо дізнатися про головний тренд декору стін у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.