Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Цифра може вразити – яку частку активів має світова нерухомість

Досить великий показник "інвестиційної привабливості" сьогодні можна помітити одразу в кількох країнах

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Інвестиція в нерухомість набирає популярності

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Люди продовжують інвестувати в нерухомість. Ба більше, сума світових активів вражає, а попит на купівлю житла та землі лише продовжує зростати з кожним роком.

Про це пише Business day.

Наразі відомо, що понад 67% світових активів зберігається у нерухомості. Також ще 20% сьогодні знаходяться в інвестиційних фондах, свідчить звіт нью-йоркської консалтингової компанії McKinsey.

Чому люди найбільше інвестують саме в нерухомість

Аналітики вважають, що високий попит на нерухомість може бути через зростання урбанізації та збільшення чисельності населення у світі. Саме через це ми бачимо помітне зростання ціни на землю та житло. Ба більше, у цій сфері досить висока вартість будівництва, якщо порівнювати з іншими секторами економіки. Це ще факт того, чому нерухомість є одним із найпопулярніших об'єктів для інвестування.

Також люди продовжують інвестувати в землю, але ціни на неї поки залишаються незмінними.

"У всіх країнах, крім Китаю та Японії, нерухомість забезпечила не менше ніж 50% зростання чистої вартості щодо ВВП", – йдеться у звіті McKinsey.

Де найбільше інвестують в нерухомість

Досить великий показник "інвестиційної привабливості" сьогодні можна помітити в:

  • Австралії;

  • Канаді;

  • Франції;

  • Швеції;

  • Великій Британії.

Наприклад, у Китаї теж спостерігалося найбільше зростання цін на житло. Однак разом з тим можна помітити й значне зростання ВВП. Саме через це подорожчання нерухомості відповідно до ВВП було дещо меншим, ніж в інших країнах.

Що потрібно для того, аби почати інвестувати у світову нерухомість

Для початку вам може знадобитися кілька кроків, а саме:

  • Ознайомтеся з ринками нерухомості у різних країнах, визначте регіони, які мають потенціал для зростання цін або високого попиту на оренду.

  • Оцініть свої фінансові можливості та визначте бюджет для інвестування в нерухомість. Розгляньте різні варіанти фінансування, такі як кредити, іпотека або інші фінансові інструменти.

  • Виберіть тип нерухомості, який вас цікавить, хай то житлова, комерційна або орендна власність. Проведіть детальний пошук об'єктів за допомогою різних джерел, таких як агентства нерухомості, бази даних, аукціони тощо.

  • Розгляньте потенційні ризики інвестування в нерухомість у різних країнах, такі як правові аспекти, стабільність економіки, зміни законодавства, валютні ризики тощо.

  • Зверніться до фахівців, таких як фінансові консультанти, адвокати з нерухомості або місцеві експерти, які можуть надати вам додаткову інформацію та поради з питань інвестування в нерухомість.

  • Перед здійсненням будь-яких інвестицій переконайтеся, що ви ознайомилися з усією необхідною документацією та юридичними аспектами інвестування в нерухомість у відповідній країні.

Насправді, це лише загальний огляд того, що може знадобитися для початку інвестування у світову нерухомість.

Раніше ми повідомляли, скільки доведеться сплачувати українцям за "зайві" метри. Також ми писали, де найдорожча нерухомість в Києві.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.