Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Розширена програма "єОселя" в дії: де вперше придбали приватний будинок

Завдяки новим умовам пільгової програми кредитування українці отримали більший вибір нерухомості, яку вони можуть придбати

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні вперше придбати приватний будинок за програмою "єОселя"

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні громадяни мають можливість придбати власну нерухомість завдяки державній програмі "єОселя", що надає пільгові умови іпотеки. До того ж вона постійно розширюється, пропонуючи більше варіантів житла. Так, перша пара з Києва придбала приватний будинок.

Про це повідомили у Telegram-каналі "Дія".

Подружжя евакуювалося на Закарпаття ще на початку повномасштабної війни через загрозу окупації столиці. Після двох років проживання в Ужгороді пара вирішила придбати в цьому місті будинок. Реалізувати їхні плани допомогла програма "єОселі". Вони змогли придбати приватний будинок із загальною площею 82,8 квадратних метрів.

Як взяти пільгову іпотеку за програмою "єОселя"


Процес подання заявку на участь в пільговій програмі кредитування досить простий. Для цього потрібно виконати наступний алгоритм дій:

  1. Перейти на платформу "Дія".
  2. Обрати розділ "Сервіси" та вибрати "єОселя".
  3. Заповнити заяву та обрати банк-парнера.
  4. Підпишіть заяву за допомогою "Дія.Підпису".

Після виконання цих кроків вам залишиться лише очікувати на відповідь від банку в "Дії". Далі розпочнеться етап оформлення іпотеки.

Що змінилося в програмі "єОселя"


В Україні розширили програму "єОселя". Тепер є можливість купувати не лише квартири, але й приватні будинки та таунхауси.

Згідно з новими правилами, нерухомість має бути не старше трьох років, з розрахунковою площею 62,5 квадратні метри для однієї особи та 21 квадратний метр на кожного члена сім'ї.

Також розширено можливості для ветеранів війни, учасників бойових дій, та людей з інвалідністю через війну та їхніх сімей. Такі громадяни можуть придбати житло в Києві та обласних центрах, за умови, що багатоквартирний будинок введений в експлуатацію не більше ніж 10 років тому.

Для деяких категорій громадян, таких як військовослужбовці ЗСУ, ставка становить 3% річних, а для учасників бойових дій, ветеранів та інших осіб без власного житла – 7%. Мінімальний початковий внесок для участі у програмі – 20%, а строк кредиту – 20 років.

Зазначено, що можна застрахувати житло від "військових ризиків" за ціною покупки. З початку дії програми нею скористалося 6 916 українських родин.

Раніше ми повідомляли, яке житло обирають українці за програмою "єОселя". Також пропонуємо дізнатися, яку нерухомість найчастіше купують в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.