Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Програма "єОселя" отримує нові зміни – про що варто знати українцям

Від початку дії програми в країні, нею вже скористались 6 916 українських родин

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці матимуть більше можливостей

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні розширюється програма "єОселя" . Тепер громадяни можуть купити приватні будинки й таунхауси, а не лише квартири, як це було раніше. Однак зверніть увагу, що треба дотримуватися певних умов.

Про це йдеться в Telegram-каналі "Дії".

Нові умови програми

Якщо ви хочете придбати житло, то йому має бути не більш ніж три роки. Площа розраховуватиметься 62,5 кв. м для однієї людини й додаткові 21 кв. м на кожного члена сім’ї.

Також відтепер буде більше можливостей і для:

  • ветеранів війни;
  • учасників бойових дій;
  • людей з інвалідністю через війну та членів їхніх сімей.

Всі ці громадяни можуть купити квартиру в Києві та обласних центрах, але якщо багатоквартирному будинку не більш ніж 10 років (раніше було обмеження до трьох років). У випадку, якщо ви обрали не столицю, а інший населений пункт, то обмежень по віку будинку не буде.

  • Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом та силовиків, педагогів, медиків і науковців ставка становить 3% річних.
  • Для учасників бойових дій, ветеранів, ВПО та всіх інших українців без власного житла — 7%.

Якщо ж ви вирішили брати участь у програмі, то памʼятайте, що мінімальний початковий внесок буде 20%, а от строк кредиту — 20 років.

"До речі, постанова також уточнює поняття "військові ризики", тому є можливість застрахувати житло за ціною купівлі", – йдеться у повідомленні.

Від початку дії програми нею вже скористалось 6 916 українських родин.

На що звертати увагу при купівлі житла за програмою "єОселя"


Раніше ми вже писали, що програма "єОселя" привертає увагу через низьку відсоткову ставку та доступні терміни надання кредитів. Це особливо помітно, якщо порівнювати її зі звичайним банківським кредитуванням чи розстрочкою від забудовника.

Однак, якщо ви вирішили взяти у цьому участь, то треба памʼятати про кілька аспектів. Треба вивчати умови угод з банком та забудовником, зокрема:

  • структура та строки погашення зобов'язань;

  • процентна ставка та ціна за квадратний метр, оскільки будь-яке перевищення встановлених значень оплачується учасником самостійно.

Також слід памʼятати, що люди, які мають посвідку на проживання в Україні, але не мають громадянства, не можуть скористатися цією програмою. Все тому, що вона призначена виключно громадянам нашої країни, які залишилися без даху над головою через повномасштабне вторгнення та інших жителів. Більше про це читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми повідомляли, де українці найчастіше купують житло в кредит. Також ми пропонуємо дізнатися, які мінімальні платежі іпотеки "єОселя" потрібно сплачувати щомісяця в різних містах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.