Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Ключові аспекти програми "єОселя": на що українцям слід звертати увагу

Тут є кілька ключових аспектів про які не варто забувати, запевняють експерти

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть скористатися даною програмою

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні почала свою дію програма "єОселя", яка дещо пожвавила ринок нерухомості. Це є державною програмою доступного іпотечного кредитування для житла, яку затвердив Кабінет Міністрів України №856 від 2 серпня 2022 року. І тут є кілька ключових моментів на які українцям варто звернути увагу.

Про це пише oksagen.

"єОселя" охоплює всі обласні центри та великі міста. Сюди входять:

  • Київ;

  • Дніпро;

  • Львів;

  • Одеса;

  • Харків;

  • Миколаїв.

Йдеться також про ті міста, де активно будують нові житлові проєкти.

"Вкладення коштів у нерухомість навіть у період війни може бути безпечним, якщо підходити до цього питання обачно. Важливо вибирати житло за допомогою кваліфікованого фахівця, який проаналізує усі ризики, зважить плюси та мінуси. Однією зі значних переваг програми "єОселя" є виключення з неї об’єктів, які ще не введені в експлуатацію", – йдеться в повідомленні.

На що слід звернути увагу при купівлі житла за програмою "єОселя"

Тут є кілька ключових аспектів про які не варто забувати. Учасники повинні бути уважними до умов програми та документів, що укладаються як з банком, так і із забудовником.

Варто приділити увагу таким питанням:

  • структура та строки погашення зобов’язань;

  • процентна ставка та ціна за квадратний метр, оскільки будь-які значення, що перевищують встановлені програмою, будуть оплачуватись учасником самостійно.

Та варто памʼятати, що дана програма вже частково забезпечує юридичний захист учасників, які беруть в ній участь. Адже важливо, що у ній не беруть участі проєкти, які ще не введені в експлуатацію.

Також слід памʼятати, що люди, які мають посвідку на проживання в Україні, але не мають громадянства, не можуть скористатися цією програмою, адже вона призначена виключно громадянам України.

Дійсно чимало людей зацікавленні у "єОселі", адже тут досить низька відсоткова ставка та доступний термін надання кредиту. Відомо, що сьогодні такі умови не доступні, якщо ви берете звичайне банківське кредитування або за розстрочкою від забудовника.

Скільки коштує 1 квадратний метр квартири у центрі Києва

Ми вже раніше писали про те, що нерухомість у центральній частині столиці України, завжди була дорога. Найвищі ціни у Печерському районі. Там один квадратний метр може коштувати від 700 до 20 000 доларів. У більш доступних районах, як Шевченківський і Голосіївський, цінники бути трохи нижчими – від 750 до 12 000 доларів за один квадратний метр.

Раніше ми писали, який вигляд має найдорожче житло у Дніпрі. Також сайт Pro Гроші разом з експерткою розібрався, яке майбутнє чекає ринок нерухомості насправді.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.