UA RU

Стратегії успішного орендодавця: лайфхаки та поради для власників нерухомості

Важливо пам'ятати, що випадки шахрайства у сфері квартирного бізнесу нерідкі на ринку

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям варто знати про певні поради

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Перед тим, як здавати житло в оренду, чимало українців починають думати над тим, як вигідніше це зробити – подобово чи помісячно. Адже, наприклад, хтось хоче стабільно кожного місяця отримувати пасивний дохід. Але, якщо ви живете у великому місті, де завжди приїжджає чимало туристів, то логічно, що вигідніше здавати житло подобово. Звісно, за умови, що є час і бажання цим займатися.

Експерти сайту doba.ua розповідають про лайфхаки для орендодавців.

1. Важливо пам'ятати, що випадки шахрайства у сфері квартирного бізнесу нерідкі. Тому, аби не мати неприємностей, то краще убезпечити себе від неприємностей. Для цього варто здати квартиру подобово через перевірені сервіси.

2. Перебільшувати переваги своїх апартаментів не варто. Краще прописуйте все чесно в оголошені, аби після проживання люди вам могли залишити позитивну оцінку та відгук. В оголошенні зазначайте наявність:

Розкажіть потенційним наймачам, що знаходиться поруч з будинком.

3. Пропишіть правила для квартиронаймачів. Якщо ви готові, наприклад, прийняти на своїх квадратних метрах людину, яка палить, сім'ю з маленькою дитиною або хатніми тваринами, то обовʼязково вкажіть це в оголошені.

4. Коли ви здаєте свою квартиру на ринок, то зрозуміло, що ви це робите для того, аби заробити якомога більше грошей. Але все ж потрібно тверезо оцінювати її вартість. Це необхідно зробити виходячи з розташування і якісних характеристик. Важливо знайти баланс. Ознайомтеся з подібними пропозиціями на ринку, адже якщо завищити ціну, то вашу квартиру ніхто не захоче брати.

5. При зустрічі з орендарем фотографуйте його паспорт – це буде ваша гарантія збереження майна.

Яке житло має попит на ринку

Ми вже писали про те, що стабільно мають попит однокімнатні квартири, але не маленькі. Єдиний виняток становить Київ, бо тут чимала ціна оренди. Але загалом людей цікавлять від 40 й до 55 квадратних метрів.

Раніше досить неохоче орендували великі квартири, однак зараз на них є попит, адже:

Також якщо ви хочете, щоб вашу машину одразу купили, то вам треба мати:

"Є поняття – ринкова ціна, а є поняття завищенні очікування. Якщо говорити про ринкову ціну, то ми спостерігаємо зростання вартості оренди у регіонах і на 70, і на 80 відсотків, адже до війни, наприклад, можна було зняти в Полтаві квартиру за 3 000 гривень, то зараз ви там будете винаймати квартиру за 7 000 гривень", – зазначає оглядачка ринку Вікторія Берещак.

Більше читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав про купівлю нерухомості за кордоном і розповідав, які бувають підводні камені. Також ми повідомляли про ціни на "вторинку" в Києві та скільки коштують квартири залежно від типу забудови.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі