Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Оренда квартир у Києві – як змінились ціни в столиці

Найдорожчим районом, де оренда нерухомості й досі одна з найбільших, залишається Печерський

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В країні змінились ціни на оренду

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні люди продовжують орендувати квартири. Найпопулярнішими містами залишаються саме найбільші. Але і ціни за цей рік значно змінились. Наприклад, у столиці вартість оренди підвищилася на 36% за цей період.

Про це стверджують дані онлайн-платформи оголошень з нерухомості M2bomber.

Вартість оренди зросла не лише за рік, а й протягом останніх 6 місяців. Показник підвищення середньої ціни став ще більший і становить +46,7%.

Наприклад, у кінці листопада 2022 року ціна на оренду квартир у столиці становила близько 12 800 гривень. Станом на травень 2023 року вартість впала в середньому до 11 900 гривень. Однак зараз середня ціна на оренду житла – 17 500 гривень.

Та за останній місяць, згідно з даними сайту, а саме з 23 жовтня по 22 листопада, ціна майже не змінилася. Вона лише знизилася буквально на 0,7%.

Фото: Pro Гроші

Найдорожчим районом, де оренда нерухомості й досі одна з найбільших, залишається Печерський. Винайняти квартиру там можна в середньому за 30 500 гривень. На другому місці Шевченківський район. Там ви знайдете житло з середньою ціною 28 800 гривень.

До "найдешевших" районів належать:

  • Деснянський – 12 000 гривень;

  • Дарницький – 13 500 гривень;

  • Дніпровський – 13 800 гривень.

Фото: Pro Гроші

Чи вигідніше купувати квартиру в іпотеку, ніж орендувати її

Дещо раніше експертка з нерухомості Вікторія Берещак у коментарі сайту Pro Гроші розповіла, що, якщо людина має фінансову стабільність, може постійно здійснювати на виплати по іпотеці та перший внесок, то кредит може бути вигіднішою альтернативою оренди.

Саме в цьому випадку власність над квартирою відкриває ширші можливості для людини. Виходить, що з орендою житла українець фактично платить аналогічну суму, але за чуже місце проживання. У такому випадку у вас немає можливості власності, але постійно є ризик можливого виселення власником.

Однак існують інструменти, як "єОселя". Наприклад, він вам дозволить покращити умови оренди, але власність залишається в руках іншої особи. Таким чином, іпотека може бути вигіднішою та перспективною опцією для тих, хто має можливість і бажання стати власником власного житла.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації та детальних лайфхаків від нашого експерта ви можете знайти в матеріалі за посиланням.

Раніше оглядачка ринку нерухомості розповіла сайту Pro Гроші, як обрати ідеальний будинок. Також ми повідомляли, чи можуть виселити з житла під час війни.

Ще до цього ми розповідали, як боротися з голосними сусідами та що загрожує за надмірний шум. Також вам може бути цікаво почитати про те, як зміниться ринок нерухомості в Україні через 5 років.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.