Головна Новини Новобудови Аналітика ринку Ремонт

Секрети нерухомості: яку квартиру ви ніколи не продасте

Якщо ви заздалегідь розвʼяжете ці питання, то можливо і зможете знайти спосіб полегшити процес продажу

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Деяке житло продати досить важко

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні можна знайти як якісні, так і менш якісні квартири. І зробити це не так легко. Однак продати житло теж задачка важка. Адже є кілька факторів, які вам лише ускладнять цей процес.

Про це пише сайт Pro Гроші.

Якщо ви вже більше ніж місяць продаєте свою квартиру, то скоріше за все з нею є певні негаразди, які відлякують покупців. Загалом існує кілька факторів, які можуть ускладнити продаж житла. Основні ознаки проблематичної оселі можуть включати:

Поганий ремонт або стан. Квартира зі значними пошкодженнями, яка потребує серйозного ремонту або зношена може бути менш привабливою для покупців.

Правові проблеми. Наявність конфліктів з правами власності, судових позовів або невирішених юридичних питань може відлякати покупців.

Недостатня інфраструктура. Квартири, які знаходяться в місцях з поганим транспортним сполученням, обмеженим доступом до магазинів, шкіл або медичних установ, можуть бути менш привабливими для покупців.

Високі витрати на комуналку. Наявність великих платежів за комунальні послуги (опалення, вода, газ) може відлякати покупців, оскільки вони шукають економічно вигідні варіанти.

Низька ціна в порівнянні з ринковою вартістю. Якщо ви продаєте житло за надто низькою ціною, то це може викликати підозру у покупців, адже вони будуть думати, що нерухомість має потенційні проблеми або навіть приховані недоліки.

Ці чинники можуть значно ускладнити продаж квартири. Але зазвичай, якщо розвʼязати ці питання заздалегідь, то можливо знайти способи полегшити процес продажу.

Чому "сталінки" та "хрущовки" стали небезпечними

Таке житло вже вичерпало всі свої можливості. Будівлі на сьогодні мають жахливий стан інженерних комунікацій, занедбану покрівлю, погані фасади. Жити в таких квартирах не завжди навіть безпечно.

Найбільше таких будинків ви можете зустріти в тих регіонах, де було багато заводів. Йдеться про Схід України, а саме про:

  • Запорізьку;

  • Донецьку;

  • Харківську області.

Хоча насправді ви можете побачити "хрущовки", "сталінки" та інші старі будівлі практично в кожному українському місті. Ба більше, навіть в найменшому можна зустріти хоча б одну або дві показові будівлі.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше ви можете прочитати тут.

Як виглядають "хрущовки"

Це типові проєкти будинків, які були збудовані в період з 1954 до 1965 років. Для цих будинків характерні такі особливості:

  • 3-5 поверхів максимум;

  • зменшена площа кімнат;

  • тонкі стіни;

  • дуже маленька кухня, десь 7-9 квадратних метрів;

  • з'єднані санвузол та ванна кімната;

  • відсутність ліфтів.

Однак на сьогодні такі будинки мають зношені комунікації, покрівлю тощо. Якщо вас зацікавила ця тема, то ви також можете детально дізнатися про те, який вигляд мають "сталінки", в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, як боротися з голосними сусідами та що загрожує за надмірний шум. Також ми писали, як зміниться ринок нерухомості в Україні через 5 років.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.