UA RU

Закон і порядок: чому важливо мати договір оренди для квартири

Якщо ви переймаєтеся, що з вашим житлом щось може статися за час оренди, то краще себе убезпечити

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

У певних випадках краще звернутися до спеціаліста

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Здавати житло в оренду – досить чудовий варіант для пасивного заробітку. Однак важливо підійти до цього питання відповідально, аби убезпечити себе та своє житло від недобросовісних орендарів. Саме тому завжди потрібно укладати договір оренди квартири, який точно вам дозволить безпечно себе почувати.

Про це йдеться на сайті агенства нерухомості "Маяк".

Якщо ви переймаєтеся, що з вашим житлом щось може статися за час оренди, то найкращим варіантом буде підписати з квартиронаймачами договір. Якщо його термін буде до 2 років та 11 місяців, то для документа не потрібне нотаріальне засвідчення. Такий договір теж матиме юридичну силу (стаття 811 Цивільного кодексу України).

Важливо памʼятати, що це не просто звичайна угода, це документ захищає права і власника квартири, і тих, хто її орендує, а отже – запорука безпеки.

Які пункти повинні бути в договорі оренди:

Якщо вас турбують певні моменти, наприклад, псування майна домашніми тваринами, то краще це одразу описати в договорі оренди. Також до договору необхідно додати акт про інвентаризацію майна, аби упевниться, що все на місці, коли квартиранти будуть покидати оселю. Саме тому вам варто детально описується стан квартири та наявність у ній меблів і побутової техніки. Якщо все-таки люди, які там жили, щось зіпсують чи вкрадуть, то договір і акт стануть підставою для відшкодування збитків.

Також памʼятайте, що у такому випадку краще звернутися до спеціаліста, аби документи були правильно заповненні та точно могли вас захистити.

Раніше ми розповідали, як змінилися ціни на оренду квартир восени. Також ми писали, як українцям купити квартиру та не стати жертвою аферистів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі