UA RU

Естетика і практичність: які штори будуть ідеальними для вашої кухні

Дизайнери кажуть, що є одне дуже важливе правило, якого треба дотримуватися, коли ви обираєте штори

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі завіси найкраще підійдуть для кухні

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Здебільшого люди не завішують нічим вікна на кухні, адже вважають, що в цій кімнаті це не практично. Однак експерти запевняють у протилежному, адже завіси на вікнах можуть додати цій кімнаті особливого шарму та стилю.

Про це пише Homes & Gardens.

Дизайнери кажуть, що є одне дуже важливе правило, якого треба дотримуватися, незалежно від того, який тип завіси ви обираєте. Суть в тому, що штори в жодному разі не мають перешкоджати потоку природного світла. Все через те, що кухня – це місце приготування їжі, а отже там ніколи не повинно бути темно. Для цього варто обирати тканину, яка буде напівпрозорою.

Жалюзі

Обирайте цей тип штор, що ніколи не вийде з моди, ідеальний для невеликих вікон у кухні. Виберіть напівпрозору тканину з легким малюнком. Вона гарантує приватність і допоможе більше використовувати природне світло, яке доступне.

Звичні штори

Дійсно не найпрактичніший вибір на кухні. Однак їх варто використовувати у тому випадку, якщо ви хочете пом'якшити інтер'єр і додати помітного акценту. Ба більше, якщо ви хочете візуально збільшити маленькі приміщення, то треба використати довгі штори, адже вони легко справляться з таким завданням.

Віконниці

Їх використовують не так часто, як штори чи жалюзі, але дизайнери запевняють, що це теж чудовий варіант, щоб легко контролювати кількість світла, що проникає в кімнату. Віконниці, які часто виготовляють з дерева або вінілу, є різних розмірів і кольорів. А тому ви з легкістю можете підібрати варіант, який найкраще підійде саме під стиль вашої кухні.

З чого почати ремонт на кухні

Це дуже важливий момент, а тому кожен крок треба планувати заздалегідь:

Це загальні поради, які можуть змінюватися та варіюватися в залежності від вашого проєкту та планів.

Раніше сайт Pro Гроші писав про секрети швидкого та ефективного осучаснення інтер'єру. Також ми повідомляли, як бюджетно оновити інтер’єр дому та розповідали про 5 простих і дешевих способів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі