UA RU

Необхідні кроки: три правила для вдалого ремонту кухні

Експерти запевняють, якщо дозволяють простір і бюджет, то варто виокремити на кухні комору

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть змінити свою кухню

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Насправді лише завдяки переплануванню ви можете з тісної кухні зробити привабливу кімнату, де буде досить зручно. У також питанні все-таки варто дотримуватися порад експертів, аби у вас точно все вийшло.

Про це пише Homes & Gardens.

Пригадайте стиль вашого будинку та уявіть, як ви хочете оформити кухню. Це не означає, що якщо у вас сучасне помешкання, то кухня також має бути сучасною. Вибір вінтажного чи ретро стилю також може бути прекрасним варіантом. Щодо планування, то всього є три аспекти, які обов'язково слід врахувати під час ремонту кухні.

Сплануйте місця для зберігання

Завжди слід памʼятати про таке місце, а особливо, якщо кухня досить маленька.

"Стельова стійка для каструль набагато полегшує життя – не треба нічого складати до шаф. Якщо у вас є колекція старовинного або крафтового посуду, можете облаштувати для цього відкриті стелажі чи полиці. Вони, безперечно, найпростішим і найпривабливішим варіантом", – кажуть дизайнери.

Завдяки такому плануванню ви зможете самі обрати шафи, тумби, полиці, адже ви починаєте розуміти, що саме потрібно для вашої кухні.

Переконайтеся, що є достатньо місця для руху

Насправді неправильний розрахунок площі – однак з найпоширеніших помилок. Адже люди постійно думають про те, що їм необхідно для кухні, а потім стає зрозумілим, що вони залишили досить мало простору для себе.

"Пам’ятайте, що навколо вашого кухонного острова має бути простір, що дозволить гостям і сім’ї вільно ходити, спілкуватися. Можливість поставити ще одне крісло чи розкласти стіл є важливою частиною створення невимушеної атмосфери в домі", – вважають експерти.

Загальне правило полягає в тому, щоб відстань між стільницею та кухонним островом за периметром становила 106 – 120 сантиметрів.

Облаштуйте комору за можливості

"Якщо дозволяють простір і бюджет, варто виокремити на кухні комору. Це додаткове місце для зберігання, щоб на кухні було чисто й затишно", – радять дизайнери.

Навіть якщо це буде проста шафа під сходами, то ви точно помітите величезну різницю між тим, коли комора є, а коли її немає. Адже там можна зберігати багато продуктів, які не поміщаються на кухні.

Які кольори можуть зіпсувати дизайн кухні

Раніше ми вже писали про те, що тренди є навіть в кольорах. Ба більше, існують конкретні відтінки, які точно не можна використовувати на кухні, адже там ви лише зіпсуєте інтерʼєр. Йдеться про:

Про те, чому не варто використовувати ці кольори, читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав про секрети швидкого та ефективного осучаснення інтер'єру. Також ми повідомляли, як бюджетно оновити інтер’єр дому та розповідали про 5 простих і дешевих способів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі