UA RU

Ремонт кухні: 7 найпоширеніших помилок, яких краще уникнути

Лише завдяки кільком лайфхакам від експерта вам вдасться зекономити чимало часу та нервів

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Є кілька лайфхаків для ремонту на кухні

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Кухня – те місце, де ви проводите чимало часу після роботи чи на вихідних. Приготувати їжу буває теж нелегко, а тому атмосфера та розташування всіх предметів у цьому приміщенні повинні вам лише допомагати в процесі, а не заважати та дратувати. Та досягти ідеалу іноді буває нелегко через найпоширеніші помилки під час ремонту.

Про це розповідає будівельник і лідер команди LESNIK.PRO Андрій Леснік.

Накладна раковина. У місцях стику стільницею буде постійно накопичуватися бруд, а тому краще обирати вбудовану раковину. За словами експерта, вона набагато практичніша та стильна.

Відсутність розеток. Зараз на кухні є багато електричних приладів, які вам допомагають, а тому так само багато потрібно до них розеток. Якщо ви цього не зробите, то в кімнаті буде безліч перехідників. Вони лиш засмічують приміщення та зменшують його простір.

Металева раковина. Це дійсно досить бюджетний варіант, однак він взагалі не практичний. Все тому, що на такій раковині в майбутньому у вас буде купу подряпин, через що її вигляд одразу зіпсується.

Пофарбована робоча стінка. Обовʼязково перед плитою та поверхнями треба зробити певний "фартух" з плитки, аби захистити поверхні від жиру та іншого бруду. Адже якщо ви її просто будете фарбувати, то всі плями залишаться з вами назавжди. Лайфхак – беріть широкоформатну та гладеньку плитку. Адже мілку та фактурну буде досить важко відмити.

Погане освітлення. Однією люстрою на кухні обійтися досить важко. Для цього приміщення треба багато світла, аби вам було комфортно готувати, а також додаткова підсвітка на робочу зону.

Кутовий плінтус на стільниці. Експерт його не рекомендує робити, адже це вже не модно та непрактично. Ба більше, в цьому місці буде завжди накопичуватися бруд. Тому краще вже взагалі відмовитися від такої ідеї.

Ламінат. Він не поганий, запевняє експерт, але волога, якої на кухні теж немало, може його досить сильно пошкодити його й доведеться змінювати одразу всю підлогу. Тому краще обрати для цього приміщення плитку з підігрівом.

З чого почати ремонт на кухні

Раніше ми вже писали про те, що це дуже важливий момент, а тому кожен крок треба планувати заздалегідь:

Це лише початок списку тих порад, про які не варто забувати під час ремонту. Якщо вас зацікавила ця тема, то продовження шукайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав про секрети швидкого та ефективного осучаснення інтер'єру. Також ми повідомляли, як бюджетно оновити інтер’єр дому та розповідали про 5 простих і дешевих способів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі